SV Wevelgem City wint burenduel op Moorsele

Mathias Meulenyzer pikte zijn goaltje mee. © (Foto VDB)

Voor de derby tussen SV Moorsele en SV Wevelgem City kwam heel wat volk opdagen. De aanwezigen werden verwend met goed voetbal en doelpunten. Wevelgem haalde het met 1-4 van Moorsele.

Ondanks de afgetekende zege van Wevelgem was er ook de nodige spanning. Aanvankelijk hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Tot iets voorbij het kwartier Roussel sneller reageerde dan de thuisdefensie, de bezoekende aanhang liet juichen. Enkele minuten later was het opnieuw prijs en opnieuw liet de Moorseelse defensie zich al te gemakkelijk in de luren leggen. Meulenyzer profiteerde met een geplaatst schot om de score te verdubbelen.

Wevelgem zat op rozen. Tot net voor de rust Mauceri de aansluitingstreffer scoorde. Wevelgem was niet aangeslagen. Meteen na de hervatting scoorde Dejonghe nummer drie. Daarna verwaterde het spel. Tot in het slotkwartier Moorsele opnieuw begon te drukken, kansen versierde via Mauceri en Ameraouy. Maar het was bezoeker Bourgeois die even voor affluiten de eindstand vastlegde.