SV Oudenaarde nu ook een maatje te sterk voor Westhoek

KVK Westhoek: Jonas Vandermarliere © VDB

KVK Westhoek leed op het veld van de Oost-Vlamingen een nieuwe nederlaag. Westhoek kon de drie doelpunten achterstand niet meer inhalen al lukte het wel nog de aansluitingstreffer in de slotminuut.

De eerste helft verliep volledig in het voordeel van de thuisploeg die aan de rust al met 2-0 voor stond. Habbas duwde een breedtepas binnen en bracht Oudenaarde op voorsprong. Nadien dwong Westhoek een kans af toen Vandermarliere een hoekschop van Demets niet in het thuisdoel kreeg. Aan de overkant verdubbelde Oudenaarde de voorsprong. Eerst redde doelman Olievier nog een schot van Habbas maar na een fout van De Sousa Feireira op Heirwegh trapte Habbas de strafschop binnen. Olivier had voor de rust nog een mooie redding in huis op een poging van Martens.

Na de rust keek Westhoek tegen een 3-0 achterstand aan. Mahieu stopte Van Herreweghe foutief in de grote rechthoek en Habbas trapte van op de penaltystip zijn derde doelpunt binnen. Op het uur viel de verlichting uit en werd de wedstrijd tien minuten stilgelegd. De pauze werkte inspirerend voor Westhoek. Vandermarliere dribbelde zich vrij kwam alleen voor thuisdoelman De Vroe en lukte het eerste Westhoek doelpunt. Nadien verliep de wedstrijd meer evenwichtig. Olivier werkte een schot van Martens in hoekschop en aan de overkant redde De Vroe een kopbal van Gantois. Robaeys trapte de bal in de herneming over doel. In de slotminuut kopte Sakuke Mandi de aansluitingstreffer binnen. Meteen het einde van een wedstrijd waarin Westhoek opnieuw geen punt kon halen.

(EG)

Doelpunten: 11′, 33′ (strafschop) en 56′ (strafschop) Habbas 1-0, 2-0 en 3-0; 64′ Vandermarliere 3-1, 90′ Sahuke Mandi 3-2.

KVK Westhoek: Olievier, Mahieu, Robaeys, Vandermarliere, Sucaet, Petitpretz, Demets (65′ Kirilov), De Sousa Feireira (65′ Decock), Himpe (65′ Gantois), Serpieters en Sahuke Mandi.