SV Ingelmunster nekt voor 650 fans de Oostrozebeekse buren en telt hen uit in titelrace

Pieter-Jan De Backere (SV Ingelmunster) duelleert met Manu Ingels. © VDB
Redactie KW

Wat een voetbalfeest op de terreinen van het nieuwbakken SV Ingelmunster, waar onder heel ruime belangstelling de absolute topper uit vierde provinciale C werd betwist tussen leider SV Ingelmunster en de tweede in de stand SC Oostrozebeke.

Voor deze pittige derby kwamen zo maar eventjes 650 supporters naar het Brigandstadion afgezakt. Ze kregen allemaal waar voor hun geld. Het werd een prachtig kijkstuk waarin uiteindelijk de Brigands aan het langste eind trokken. Pikant detail was dat Jari Callens, een rasechte Oostrozebekenaar, het doelpuntenfeest inzette voor de thuisploeg door een strafschop om te zetten.

In de eerste helt speelden de bezoekers aardig mee en wisten zelfs een tweetal kansen te versieren, maar afwerken was een groot probleem. De thuisploeg daarentegen was gretig en strijdvaardig en wist vooral in de tweede helft het laken naar zicht toe te trekken. Om het met de woorden van SCOR-trainer Eric Verstraete, een Ingelmunsternaar overigens, samen te vatten: “Ingelmunster won verdiend en zij toonden zich op het veld de ploeg met de meeste maturiteit.”

Vooraan links 'Oostrozebekenaar' Jari Callens die het openingsdoelpunt scoorde voor SV Ingelmunter.
Vooraan links ‘Oostrozebekenaar’ Jari Callens die het openingsdoelpunt scoorde voor SV Ingelmunter.© CLY

Zijn voorzitter Jean-Marie Bonte leek minder tevreden met het resultaat. “Wij kregen heel goeie kansen maar waren te nonchalant om die te verzilveren. Er lopen nog te veel spelers bij die denken dat het om minivoetbal gaat.”

SVI-trainer Ronny Goemaere had het over een heel gave prestatie en met nog 9 matchen te gaan mag het voor SV Ingelmunster niet meer verkeerd lopen. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier