Stan Braem verkozen tot beste zaalvoetballer

© (Foto ACR)
© (Foto ACR)
Redactie KW

De 22-jarige Bruggeling van ZVC Assebroeke kreeg de gouden schoen, in het zaalvoetbal is dat de bronzen pantoffel.

Stan Braem van ZVC Assebroeke won de Bronzen Pantoffel 2020. Dit referendum bekroont de beste speler van de nationale BZVB-competitie. De nog maar 22-jarige Bruggeling is sinds vorig jaar ook speler van de nationale ploeg. De top drie werd overigens vervolledigd met twee andere spelers van de nationale ploeg, namelijk Adriano Poli (SO Jeunes Dour) en doelman Julien Creppe (AC Flémalle). “Ik had die prijs totaal niet verwacht”, klinkt Stan. “Het was voor mij een complete verrassing. Het geeft een super gevoel om deze prijs te winnen, uiteraard voor mezelf, maar ook voor Assebroeke. Een erkenning en zeer blij dat ik dit op mijn leeftijd kan meemaken.”

ZVC Assebroeke komt al sedert 2012 in de statistieken van het zaalvoetbal voor. In dat seizoen werd de ploeg uit Brugge kampioen in derde provinciale en bereikte men zeven jaar later het hoogste niveau. Stan Braem, in het veldvoetbal actief bij KSV Oostkamp, is begin dit seizoen aan zijn achtste jaar bij Assebroeke begonnen. De Bruggeling is vooral iemand met een neus voor doelpunten en pikt wekelijks zijn goaltje mee. “Vooral technisch kan ik zeker iets meer om de bal bij te houden en erna een actie te maken of de bal aan iemand anders geven. Door de jaren heen is mijn ervaring en spelinzicht als zaalvoetballer ook stukken verbeterd”, vindt hij.

Stan Braem had in het referendum met 90 punten 15 punten meer dan de tweede. Zijn ploeggenoot en Bruggeling Laurenz Simoens, tevens lid van de nationale ploeg en veldvoetballer bij KM Torhout, kreeg 31 punten en eindige hiermee op een gedeelde 19de plaats. Aanvoerder Darco Masselus van Assebroeke werd 41ste met 21 punten. Het klassement werd opgesteld op basis van stemmen, die elke stemgerechtigde coach uit eerste nationale geeft na elke gespeelde wedstrijd. Door de twee golven van Covid-19 werden er in 2020 minder wedstrijden gespeeld, maar er waren wel genoeg speelweken om de trofee en de titel van beste speler uit te reiken.

ZVC Assebroeke uit eerste nationale moest dit seizoen omwille van corona na vijf speeldagen met competitie stoppen. Een nieuwe start zou pas begin vanaf februari kunnen.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.