Sportief verantwoordelijk Sam Vanhoutte (Sporting Keiem – 3A) wil jeugd volop kansen geven

Sam Vanhoutte. (foto MG)
Redactie KW

Sporting Keiem begon 2020 met een 4-0-nederlaag op Houthulst. “Er zijn leukere manieren om aan het jaar te beginnen”, geeft sportief verantwoordelijke Sam Vanhoutte toe.

“Maar we zijn ook realistisch genoeg om te beseffen dat we daar de punten niet moeten rapen. Bovendien waren we verre van compleet door een tweetal geschorsten en een aantal geblesseerden. We tillen er dus niet al te zwaar aan. Ook zondag bij het tweede geklasseerde Geluveld maken we ons geen illusies, al recupereren we wel enkele spelers.”

Paars-wit staat negende en daar is de 38-jarige Vladslonaar best tevreden mee. “Het seizoen na een degradatie is nooit makkelijk. Ik had op voorhand gehoopt op een stekje tussen 8 en 12, dus zijn we tevreden. We geven kansen aan de jeugd en koppelen dat aan wat ervaring. Een ideale mix.”

Financieel gezond

Vorig seizoen vocht Sporting tegen de degradatie, maar een te krappe kern speelde hen parten. “Dat probleem is nog niet volledig van de baan, maar is eigenlijk ook een bewuste keuze om de spelers tevreden te houden en financieel gezond te blijven. Naar volgend seizoen toe wil ik echter graag een iets ruimere kern en dus meer concurrentie. We zijn al volop met de transfers bezig.”

Dit seizoen valt er nog maar weinig te winnen of te verliezen. “Dus ligt de focus al deels op volgend seizoen en ook op de jonge gasten. Zo geven we talent van eigen bodem, zoals Lukas Acke, volop een kans. Dat vind ik heel belangrijk. Op langere termijn hopen we uit te groeien tot een stabiele middenmoter in derde provinciale. Volgend seizoen mikken we op een stekje tussen 5 en 10.”

Eindelijk kunstgras

Ook het kunstgrasterrein zou volgend seizoen eindelijk in orde moeten komen. “Dat werd uit politieke hoek al verschillende keren bevestigd. Normaal gezien zullen de werken begin juni beginnen. Onze toekomst ziet er rooskleurig uit: zaterdagavondvoetbal, nieuwe kleedkamers en een kunstgrasveld… Wat moet je als speler nog meer hebben?” (SB)

Zondag 12 januari om 14.30 uur: Geluveld – Sporting Keiem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.