SK Staden neemt afscheid van coach Nicolas Somers

Nicolas Somers vertrekt bij SK Staden.©VDB / Marnix Goemaere VDB
Nicolas Somers vertrekt bij SK Staden.©VDB / Marnix Goemaere VDB
Redactie KW

De wegen van tweedeprovincialer SK Staden en coach Nicolas Somers scheiden op het einde van het seizoen. Na vijf mooie jaren is er in onderling overleg beslist om in alle vriendschap uit elkaar te gaan.

De Roeselarenaar kwam vijf jaar geleden aan op De Wankaarde, net nadat Christ Vandevijvere het team naar tweede provinciale had geloodst.

Hij kon de vereniging twee jaar in deze reeks houden, tot toch een degradatie volgde. Op geen enkel moment werd hij door het bestuur met de vinger gewezen en in het seizoen 2018-2019 werd de succesvolle draad terug opgenomen met een finaleplaats in de eindronde, die nipt verloren werd tegen Komen. Vorig seizoen was er dan toch de terugkeer naar tweede provinciale. Daarin staat de roodwitte garde nu netjes met 7 op 15 in de middenmoot.

Zoeken naar vervanger

De sportieve cel, onder leiding van Chris Dumoulin en Bart Bruneel, gaat nu op zoek naar een vervanger met een duidelijk profiel: “De nieuwe trainer moet dezelfde visie hebben als de club, namelijk zoveel mogelijk eigen jongeren in de hoofdmacht loodsen zonder daarvoor te moeten inboeten aan resultaat.” (SBR)

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij dumoulin.chris@gmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.