SK Eernegem blijft op de sukkel

SK Eernegem is er zondagnamiddag opnieuw niet in geslaagd een tweede seizoenszege te boeken. Wetteren-Kwatrecht kwam met 2-4 winnen.

Nick Van Den Kerckhove (rechts) wint het duel van Wetteren-Kwatrecht-speler Xander Vanderbeck. © Foto Coghe

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd, hadden het meeste balbezit, maar groot doelgevaar bleef echter uit. De eerste grote kans van de wedstrijd viel aan de overkant te noteren, toen Dwight De Groote een voorzet niet in doel kon deviëren. Na tien minuten was het wel raak. De Groote speelde een bal in de rug van de verdediging tot bij Maxim Pieters die een actie opzette. Zijn voorzet werd in eigen doel gedevieerd door een bezoekende verdediger. De voorsprong was echter van korte duur, want een vijftal minuten later ging de bal aan de overzijde op de stip na een fout van Andrew Bultijnck op Yagan. Kristof Imschoot kweet zich feilloos van zijn taak, al zat Siebe Vanhullebus er nog dicht bij.

De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten en koos opnieuw voor de aanval. Een voorzet van Diego Dewilde werd weggewerkt en kwam in de voeten van Maxim Pieters die niet aarzelde. Zijn poging strandde op de kruising. Halfweg de eerste periode werd de aanvalslust van de thuisploeg een tweede maal beloond. Denis Vanraefelghem kopte een voorzet van Maxim Pieters onhoudbaar voorbij Sven Dhoest via de paal in doel. Voor de Wetterse fusieploeg kon Van Wingen nog tweemaal dreigen. De beste kans voor de pauze was nog voor Jochen Delrue, maar zijn kopbal, op voorzet van Diego Dewilde, ging maar nipt naast. Dhoest stond nochtans aan de grond genageld. De 2-1-voorsprong aan de rust was verdiend voor de thuisploeg.

Fouten genadeloos afgestraft

De Kanaries kwamen slap uit de kleedkamers en werden na zeven minuten koud gepakt. Nadat Yagan en Schouppe, op hoekschop, al gevaarlijk waren voor de bezoekers, kon Vanderberck wel scoren. Hij was er als de kippen bij toen de thuisgoalie een poging van buiten de rechthoek niet kon klemmen. De bezoekers bleven drukken en SK Eernegem kwam er veel minder aan te pas.

Na een dubbele wissel kwam er wel opnieuw wat vuur in het elftal. Kansen leverde dat echter niet op. Tien minuten voor tijd werd balverlies op het middenveld genadeloos afgestraft. Schouppe kon vanop de zestien aanleggen en plaatste de bal in de linkerbenedenhoek. De thuisploeg kwam nog met een slotoffensief en nam de nodige risico’s. Bijna met succes. De gelijkmaker van de ingevallen Dries Dedeyne werd op de lijn gekeerd, een poging van Jelle Schotte miste kracht en Maxim Pieters zag zijn kopbal over doel waaien. In plaats van 3-3 werd het echter nog 2-4. Opnieuw na dom balverlies. Vanderberck kon zijn tweede van de namiddag optekenen en het eindverdict vellen voor SK Eernegem dat een goede eerste helft na de pauze niet kon verzilveren. (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.