SCT Menen kan opnieuw niet winnen van Harelbeke

© VDB
Redactie KW

SCT Menen kon nog maar weinig winnen van Harelbeke. En ook deze keer trok Sporting opnieuw aan het kortste eind. Dat had de thuisploeg vooral aan zichzelf te danken.

In de eerste helft was de thuisploeg duidelijke de betere ploeg. Met een kans voor Meulenyzer, die de rechtsbuiten van Menen over mikte, begonnen de jongens van trainer Pascal Verriest het best aan de wedstrijd. Vanaf het tweede kwartier versierde de thuisploeg meerdere loepzuivere kansen.

Cardon slaagde er eerst niet in om twee voorzetten van Vanhaecke te verzilveren. Net voor het halfuur, na een oprukken van Meulenyzer kon Cardon dan toch scoren. Meteen daarop vertikten Harinck en diezelfde Cardon om de score te vedrubbelen. Het zou Menen zuur opbreken.

Even later begon Cremers aan een solo, werkte die mooi af. Na de pauze zat Harelbeke beter in de match, kwam via Descheemaecker en Cremers dicht bij de 1-2. Het was slechts uitstel. Na een afgeweerde hoekschop bracht Soenens zijn ploeg aan de leiding.

Menen kreeg nog kansen via Vanhaecke en Habbas, maar doelman Degrendel gaf geen krimp. Net voor affluiten nam Vandenbroucke alle twijfel weg.

(FV)

DOELPUNTEN: 27′ Cardon 1-0, 39′ Cremers 1-1, 67′ Soenens 1-2, 88′ Vandenbroucke 1-3.

MENEN: Olievier, Vervaeke, Mahieu, Derieuw (20′ Vanhaecke), Rogie, Meulenyzer, Gallo, Buysse, Harinck (46′ Duthoo), Habbas, Cardon.

HARELBEKE: Degrendel, De Smet, Notebaert, Doornaert, Dejonghe, Vlieghe (61′ Demets), Soenens (80′ Vandenheede), Ketels, Vandenbroucke, Cremers, Descheemaecker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier