SC Wielsbeke kan tegen WS Lauwe goede zaak doen met oog op eindronde

Mathieu Vlieghe in duel met Xavier Berthe van WS Lauwe, zondag opnieuw de tegenstander van Wielsbeke. © foto Bart
Redactie KW

“Alles is nog mogelijk en misschien mogen wij zelfs nog van een prijs dromen”, zegt Mathieu Vlieghe. “In dat opzicht kan de partij op WS Lauwe cruciaal zijn. Bij winst halen wij hen immers bij op de vijfde plaats. Hoewel wij thuis met 4-2 wonnen, verwacht ik me wel aan een zware verplaatsing.”

Vlieghe vierde vorige week zijn comeback na een lange afwezigheid.

“Ik kreeg tegen Boezinge een invalbeurt van een kwartier, maar ik had er echt wel zin in”, geniet Mathieu Vlieghe. “Dat is logisch als je ongeveer vijf maanden hebt moeten toekijken na een schouderoperatie. Zeven weken geleden kreeg ik het licht op groen om de training te hervatten en de afgelopen twee matchen speelde ik met de B-ploeg. Uiteraard was ik liever bij de selectie van de A-kern gekomen, maar de ploeg zette een erg sterke reeks neer en het was dus meer dan logisch dat de trainer het vertrouwen in dezelfde spelers behield.”

Door de blessure van onder meer Planckaert kreeg Vlieghe tegen Boezinge een zitje op de invallersbank. “Ik stond nog niet zo lang op het veld toen ik een vrije trap van D’Hondt terug kopte tot bij Beeuwsaert en die bracht ons voor. In de slotminuut pikte ik ook nog mijn doelpunt mee en daarmee was mijn wederoptreden zeker geslaagd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier