Rudi Verkempinck nieuwe trainer Mandel United, ook vijf nieuwe spelers voorgesteld

Oefenmeester Rudi Verkempinck (achteraan) met twee van de nieuwkomers: Tom Van Hyfte en Lennert De Smul.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Oefenmeester Rudi Verkempinck (achteraan) met twee van de nieuwkomers: Tom Van Hyfte en Lennert De Smul.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Wouter Vander Stricht

Rudi Verkempinck moet straks de sportieve lijnen uitzetten bij Mandel United. De ervaren oefenmeester krijgt daarvoor een stevige kern. De meeste sterkhouders blijven aan boord, vijf versterkingen van wie Tom Van Hyfte de bekenste is, werden bekend gemaakt. “13 spelers lagen nog onder contract, we hebben vijf nieuwelingen en we willen naar een kern van 24 spelers. Dus moeten er nog een zestal bij”, geeft sportief directeur Mario David aan.

Mandel United stelde maandagavond de ambitieuze sportieve plannen voor. Het nieuws dat Franse investeerders aan boord zijn gekomen bij Mandel United werd twee weken geleden geofficialiseerd. Maar ook sportief worden de grote ambities nu kracht bij gezet.

Nadat Mandel United afscheid had genomen van Kurt Berton werd de naam van Rudi Verkempinck al geopperd en hij wordt ook effectief de nieuwe trainer. Hij heeft ervaring in eerste klasse bij onder meer Cercle Brugge en KV Kortrijk, was ook assistent bij het Roemeense nationaal elftal en was het laatst aan de slag bij KVK Westhoek. “Mandel United mag dan wel op amateurniveau spelen, ik trof hier een professionele structuur aan. Samen met de ambities van de club trok dat me over de streep.” Een T2 is er nog niet, maar wel een revalidatiecoach (Moad Liou) en een physical coach (Jurgen Dierick). Davy Lammertijn blijft op post als keepertrainer. Stefaan Vandorpe wordt teammanager en Carlos Werbrouck staat in voor de logistiek.

Sportieve cel

In de sportieve leiding van de club vaardigt de nieuwe voorzitter Ravy Truchot de Fransman Dominique Bailly af als ceo. Mario David wordt sportdirecteur en Stijn Naessens sportmanager. “Bedoeling is dat we met deze sportieve cel, waarin ook de trainer zal zetelen, op regelmatige basis de koppen bij elkaar steken”, verduidelijkt Mario David.

In de kern van Mandel United is nog plaats voor volgende spelers die onder contract liggen. De doelmannen Brecht Laleman en Robbe Tant, verdedigers Tom Raes, Henri Van Marcke, Arthur Devos en Jaron Dumortier, middenvelders Yohan Brouckaert, Nicholas Tamsin, Lilian Lorthiois en Jan Verhaest en de spitsen Sam Vanhuyse, Jérome Mezine en Aaron Dhondt.

Vijf nieuwkomers

Maar ondertussen werden er ook al vijf nieuwe spelers gecontracteerd, waarbij twee Fransen: Precieux Nbaka (20) is een aanvaller die gevormd werd bij Caen, Thomas Chesnel (21) een centrale verdediger die bij dezelfde club zijn opleiding kreeg. Ook drie Vlamingen komen de club versterken. Tom Van Hyfte (34) is wellicht de bekendste. De centrale middenvelder staat nu nog onder contract bij OH Leuven en daarvoor voetbalde hij bij Beerschot en in Nederland voor Roda JC en MVV. “Ik word straks 35 jaar, maar dit project kon met dermate bekoren. Ik wil hier mijn steentje bijdragen. Ik ben niet de gast die vijf man gaat dribbelen, maar ik voetbal nog te graag om al te stoppen. En dat kan hier in een ambitieus project”, aldus de Ertveldenaar die voor twee jaar tekende.

Gauthier Libbrecht, die zijn jeugdopleiding genoot bij Club Brugge, komt nu nog uit voor Deinze. De 27-jarige verdediger kan zowel centraal of op de flank in de defensie uit de voeten. Lennert De Smul (24) had dit jaar voor KSV Roeselare moeten spelen. De club ging failliet, maar De Smul moest ook herstellen van een blessure. De linkerflankverdediger is afkomstig uit Aarsele en genoot zijn bij Club Brugge en KV Kortrijk. “Helemaal fit ben ik nog niet, maar ik hoop eind juni de voetbaltrainingen te hervatten”, aldus de speler die een scheur in de patellapees opliep.

Mandel United wil naar een kern van 24 spelers waarvan nu dus 18 onder contract liggen. Ook de naam van een nieuwe T2 zou eerstdaags bekend gemaakt worden.

Ondertussen is er nog geen duidelijkheid waar Mandel United gaat spelen. Voor het stadion in de Izegem, de Skyline Arena, heeft Mandel een licentie voor eerste nationale. Ook met de stad Harelbeke en de club RC Harelbeke heeft Mandel een akkoord om eventueel in het Forestierstadion te gaan spelen, maar de Mandel moet op dat vlak nog de knoop doorhakken. “Er worden de komende dagen nog gesprekken gevoerd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier