Royal Knokke FC bekert verder na verlengingen en strafschoppen bij Givry

Aaron Vanfleteren opende de score. © Bart
Redactie KW

In de provincie Luxemburg heeft Knokke zich verzekerd van de volgende ronde in de Beker, met mogelijk een eersteklasser als tegenstander.

Na de eerste helft zag het er goed uit voor de kustjongens. Aaron Vanfleteren had de score geopend met een magistrale vrije trap en nog voor de kampwissel had Maxim Vandewalle de 0-2 binnengetrapt.

Tweede helft

De voetballers van RUS Givry, twee klassen lager in competitie dan de jongens van Yves Van Borm, deden na de herneming hun bekerreputatie eer aan en kwamen zowaar langszij. De gelijkmaker werd gescoord van op de stip en bij die fase diende bezoeker Jarric Buysse het terrein te verlaten met rood.

Van 0-2 naar 2-2 naar 2-4 en 4-4

Knokke ging dus de verlengingen in met tien tegen elf. Aaron Vanfleteren vervulde opnieuw een hoofdrol toen hij zijn tweede vrijschop van de namiddag heerlijk binnentrapte. Toen de ingevallen Sander Van Eyck de 2-4 binnentikte slaakte de bezoekende aanhang een zucht van verluchting. Voorbarig want het pittige Givry kwam op het kleine Ardense veldje terug tot 4-4. Strafschoppen dan maar. Knokke bleef rustig en trapte professioneel vijf pogingen binnen, RUS Givry slechts drie. De kustformatie gaat door en nu komen ook de eerste nationalers in de running.

(JPV – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier