KV Oostende krijgt ten vroegste dinsdag extra sportief goed nieuws

Dinsdag 26 maart weten ze meer bij KV Oostende. © Archief Belga
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Dinsdag 26 maart verneemt KV Oostende wellicht of de licentiecommissie haar nog een nieuwe sanctie oplegt. Dat kan financieel zijn of een nieuwe puntenaftrek. KVO wacht vol vertrouwen op een positief antwoord.

Vorige maandag bewees KV Oostende aan de licentiecommissie al zijn bondsschulden (ongeveer 1,1 miljoen euro, red.) te hebben betaald. De groen-rood-gelen hoopten één of een paar dagen later op goed nieuws. Het antwoord in verband met het licentiedossier volgt echter pas ten vroegste dinsdag.

“We kregen te horen dat pas volgende week dinsdag een zitting gepland staat van de licentiecommissie. Pas ten vroegste die dag krijgen we dus officieel uitsluitsel in verband met ons licentiedossier, maar gezien alle noodzakelijke betalingen gebeurd zijn, hebben we er vertrouwen in dat er geen verdere puntenaftrek volgt”, meldt KV Oostende zaterdagmiddag op zijn website. “De zes punten die eerder al in mindering werden gebracht, na het niet nakomen van de financiële verplichtingen door het vorige beleid onder Paul Conway, kunnen we helaas niet meer recupereren”, bevestigt KV Oostende.

Straf

Eind vorig jaar ontfutselde de licentiecommissie in twee uitspraken al zes en drie punten van KVO. In beroep bij het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector werd dat totaal van negen punten echter herleid tot zes eenheden. “Wij vinden dat op zijn minst óók de personen die hiervoor verantwoordelijk zijn een straf zouden moeten krijgen, terwijl nu vooral spelers, staf, medewerkers en supporters hiervan de dupe zijn”, benadrukt KV Oostende dat dus verwijst naar verscheidene verantwoordelijken voor de precaire situatie.

KV Oostende speelt op Pasen een degradatiekraker op bezoek bij Seraing. “We zullen er echter alles aan doen om – ondanks die eerdere aftrek van zes punten – óp het veld het sportieve behoud te verwezenlijken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier