KV Oostende krijgt nieuwe boete van 177.500 euro en een afgetrokken punt volgend seizoen

KV Oostende krijgt een fikse boete. © BELGA

Tweedeklasser KV Oostende is opnieuw gestraft door de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB). Dat maakte voorlopig bewindvoerder Werner Van Oosterwyck woensdag bekend in een interview op de website van KVO. De club kreeg een boete van 177.500 euro en een aftrek van een punt voor volgend seizoen.

“De Amerikanen en het extern boekhoudkantoor hebben geen opvolging gegeven hebben aan dossiers inzake Financial Fair Play en Leefbaarheid Belgisch Profvoetbal”, legde Van Oosterwyck uit. “Verschillende betalingen zijn niet gebeurd. Uiteindelijk was de Licentiecommissie ontvankelijk voor onze argumentatie maar toch moeten we een boete van 177.500 euro betalen en krijgen we volgend seizoen één punt in mindering in het klassement. We kunnen ons verzoenen met deze sancties, maar er kan in de toekomst wel bekeken worden of er verdere stappen kunnen worden ondernemen tegen de eindverantwoordelijken hiervoor.”

Het voorlopig bewindvoerdersschap van Van Oosterwyck werd verlengd tot 3 juli. “Maar hopelijk valt er eerder een oplossing uit de bus”, gaf hij aan. De club spreekt momenteel met een vijftal interessante mogelijke overnemers. “Wil dat zeggen dat we al dicht bij een akkoord staan? Nee, dat nu ook nog niet.”

KVO kon intussen alle financiële cijfers van het vorige boekjaar, dat liep tot 30 juni 2023 in kaart brengen. Ook de de cijfers nadien werden verwerkt. “Dat is niet onbelangrijk voor mogelijke overnemers”, aldus Van Oosterwyck. “Omdat dit niet werd opgevolgd door de externe boekhouder, aangesteld door de Amerikanen, duurt dit veel langer dan ingeschat maar ik denk dat binnen de twee weken alles duidelijk moet zijn. Dan kunnen de concrete financiële gesprekken met mogelijke overnemers opstarten.”

Oostende staat vijftiende en voorlaatste in de Challenger Pro League, een degradatieplaats. “De zes punten in mindering doen ons natuurlijk pijn”, zei Van Oosterwyck. “Maar ik ben ervan overtuigd dat we ons ook zonder die punten zullen redden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier