Oostendenaar doet mee aan spectaculair Red Bull Neymar Tornooi in Brazilië

Redactie KW

Dit weekend vond de wereldfinale van het spectaculair voetbaltornooi Red Bull Neymar Jr’s Five plaats. Daarvoor reisden enkele Belgische deelnemers af naar Brazilië. Ook Martijn Debbaut uit Oostende was erbij.

Het Red Bull Neymar Tornooi is geen doorsnee voetbaltornooi. Je speelt vijf tegen vijf en per tegengoal moet er een teamgenoot aan de kant. Snel voetballen dus, en tactisch nadenken. Vorig jaar namen meer dan 125.000 spelers uit landen van over heel de wereld deel. In België speelden de afgelopen maanden meer dan 2.000 spelers om een ticket naar Brazilië en de kans om Neymar Jr. te ontmoeten.

Dit jaar gingen de Belgische kwalificatiematchen door in Brussel, Charleroi, Sint-Niklaas, Genk, Luik, Brugge en Antwerpen. De nationale finale was in Brussel. Die werd gewonnen door Miramas. Zij eindigden in Brazilie pas als 13e. Ze waren de laatste in hun groep na drie nederlagen: 5-0 tegen Australië, 3-1 tegen groepswinnaar Portugal en 5-0 tegen Jamaica. Daardoor was het team van kapitein Kamel Ouali uitgeschakeld.

Voetbalartiest Martijn Debbaut, bekend van televisie, deed het met zijn eliteploegje Jr’s Global Five iets beter. Na de 1-0 nederlaag tegen Kenia en een 5-1 pandoering tegen Brazilië volgde een 5-0 zege tegen Nigeria. Maar de derde plaats in de poule volstond niet voor de 25-jarige Oostendenaar om door te stoten naar de achtste finales. Toch was Martijn niet ontgoocheld: “Ik was al ongelooflijk blij dat ik erbij was, een hoogtepunt in mijn carrière. Een overwinning zat er niet in, maar de passie en het plezier van de afgelopen dagen waren onvergetelijk. Neymar Jr. daar ter plaatse zien is uiteraard wel een beetje een droom die werkelijkheid werd. Volgend jaar hoop ik weer met een Belgische delegatie naar Brazilië te gaan!”

In de grote finale haalde Hongarije het met 2-0 tegen Spanje. Deze wedstrijd werd geleid door de Antwerpse scheidsrechters Jiri Bergs en Altan Cayir. Het hoogtepunt van deze tweedaagse was ongetwijfeld de panna van Neymar Jr. door de benen van de Belgische scheidsrechter Bergs.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier