Ontevreden spelers SC Zonnebeke blijven volgend seizoen toch

Piet Timmerman werd na een sterk seizoen, met eindrondefinale, toch aan de deur gezet. © VDB
Redactie KW

Na het ontslag van trainer Piet Timmerman, was er een impasse ontstaan bij SC Zonnebeke. Er dreigde zelfs een spelersrevolte waarbij een groot deel van de kern hun witte kaart zou aanvragen.

De spelers waren duidelijk niet te spreken over het ontslag van de trainer. Dit kwam totaal onverwacht na een seizoen waarin de finale van de eindronde werd gehaald maar die verloren werd tegen de buren uit Beselare. Sommige spelers hadden destijds hij contract bij de ploeg verlengd omdat Piet Timmerman dit seizoen opnieuw trainer zou zij. In het zog van het ontslag namen ook de T2 en de doelmantrainer ontslag.

“Om alles op een rijtje te zetten en alles duidelijk te maken hebben we de spelers samen geroepen“, zegt voorzitter Rik Vermeeren. “Dit gebeurde gisteravond in de kantine. Er waren 16 spelers op onze uitnodiging ingegaan. We hebben echt een goed sereen gesprek gehad waar we als bestuur de spelers hebben ingelicht over de gang van zaken en het waarom van het ontslag. Ook de spelers kwamen aan het woord en uitten hun grieven. Alles verliep heel constructief. Als besluit kan ik zeggen dat elke speler bij SC Zonnebeke blijft en dat iedereen zich bereid toonde volgend seizoen opnieuw voor ons te voetballen. Hopelijk zal alle commotie nu gaan liggen, want we willen volgend jaar opnieuw de top spelen. Dit zal gebeuren met een totaal nieuwe trainersstaf.” Een opvolger voor Piet Timmerman is er nog niet. “De gesprekken zijn aan de gang . Hopelijk kunnen we in de loop van volgende week een nieuwe staf voorstellen.”

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.