OMS Ingelmunster wint topper tegen KVK Westhoek

© VDB

De thuisploeg hield de punten thuis na een 2-1-overwinning.

Tegen het tweede geklasseerde KVK Westhoek was het lang zoeken voor de Brigands om de juiste opening te vinden. In de aanvangsfase van de match kwam het gevaar vooral van Ingelmunster en werd er heel snel heen en weer getikt door beide ploegen. In de twaalfde minuut ging een prachtig schot vanuit de tweede lijn van Vandermarliere net voorlangs. Na 22 minuten belandde een vrijschop van Delannoy in de handen van Ampe.

Na 29 minuten was het dan toch raak. Mathias De Keyser werd vrijgespeeld op een lange bal. Hij leverde een prachtige voorzet af en Omari deed de netten trillen: 1-0. Zeven minuten later was het opnieuw raak. Een schot van een Westhoek-speler werd in eerste instantie gered door Schelstraete, maar Euvrard kon de rebound afwerken. Net voor rust ging een schot van Staelens, met buitenkant voet, net over doel.

Winnend doelpunt in het slot

In de 50ste minuut werd een scherpe voorzet van Vanderheeren door Geryl in één tijd op de slof genomen. Ampe kon redden. De daaropvolgende hoekschop leverde geen gevaar op. Opnieuw ging het spel goed op en af, met een overwicht voor de thuisploeg.

Twintig minuten voor tijd kon De Keyser na een hoeschop de bal voorbrengen. Omari kon scoren, maar werd afgevlagd voor buitenspel. In de 78ste minuut kon Omari na een voorzet van Delannoye inkoppen, even later ging een afstandsschot van Laleman over doel. Vijf minuten voor affluiten viel dan toch nog een doelpunt. Na een center van Omari kon Geryl de bal afleggen voor Laleman die de 2-1 prachtig afwerkte.

OMS Ingelmunster – KVK Westhoek 2-1.

OMS Ingelmunster speelde met Schelstraete, De Keyser, Vyncke, Vanderheeren, Derieuw, Geryl, Beyens, Vandermarliere, Omari, Laleman, Delannoy (87′ Lecaillier).

KVK Westhoek trad aan met Ampe, Euvrard, Maertens, Van Fleteren, Wille, Winnock, Dutoit (72′ Feys), Jordi, Staelens (79′ Verbrugghe), Wittesaele (85′ Vandemaele) en Van Den Bergh.

Doelpunten: 29′ Omari 1-0, 36′ Euvrard 1-1, 85′ Laleman 2-1.