Olympic Ledegem beslist deze week over toekomst tweede herenploeg

Redactie KW

Het bestuur van Olympic Ledegem zal de komende dagen beslissen als het straks nog met een tweede herenploeg uitkomt, nu de A’s verplicht moeten degraderen.

“Het is een spijtig verhaal maar we komen 0,1 punt tekort om voor Mandel United B te eindigen en als zo in derde provinciale te blijven”, vertelt bestuurslid Frank Vermeulen. “Met dit scenario hadden we zeker geen rekening gehouden na de ingreep met Patrick Verheule als nieuwe sportieve baas. Het coronavirus heeft dus ons jubileumjaar volledig verstoord want ook de festiviteiten daarrond zijn uitgesteld tot het najaar.”

“Ondertussen moeten we wel nog eens de koppen bijeen steken, of desnoods via videochat als de coronaperiode blijft aanhouden, waarin we moeten beslissen als we volgend seizoen met een A en B-ploeg zullen aantreden in vierde provinciale. Veel zal afhangen van hoeveel nieuwkomers er nu zullen afhaken door de degradatie. Over de huidige kernen twijfelen we niet want het zijn allemaal Ledegemnaars waarvan hun hart hier ligt.”

De nieuwkomers zijn Pieter Jan Bruneel (Westrozebeke), Jack Sainsbury (ex-Dadizele), Lander Deseure (Hooglede) en Emile Nuyten (Oostnieuwkerke).

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.