Olivier Deman (Cercle Brugge) bij nationale beloften

Olivier Deman© ACR
Olivier Deman© ACR
Redactie KW

De aanvaller van groen-zwart zal assistent-trainer Thomas Buffel vergezellen op stage in Genk. Ook Strahinja Pavlovic en Franck Kanouté zijn geselecteerd voor hun land. Cercle oefent volgende week tegen twee ploegen uit 1B, KSK Deinze en Club NXT.

De nationale belofteploeg met Thomas Buffel (Cercle Brugge) als assistent-coach van Jacky Mathijssen vertoeft volgende week in Genk. Er waren ook twee oefenwedstrijden gepland, in en tegen Frankrijk, maar die duels zijn na overleg met het gastland geannuleerd omwille van de situatie met Covid-19 in de omgeving van Parijs.

Heel wat nieuwkomers

De belofteselectie bestaat uit heel wat nieuwkomers, één van hen is Olivier Deman uit Knokke-Heist. “Een mooie beloning voor zijn vele harde werk”, klinkt het bij groen-zwart waar hij de voorbije week een contractverlenging tot juni 2023 ondertekende.

In de selectie zitten verder ook Nick Shinton, Ignace Van Der Brempt (Club Brugge), Lois Openda (Vitesse), Siemen Voet (KV Mechelen), Ewoud Pletinckx, Mathieu De Smet (Zulte Waregem) en Arthur Theate (KV Oostende).

Bij Cercle Brugge werden verder nog twee spelers opgeroepen. Franck Kanouté, tegenwoordig geen basisspeler meer, voor Senegal en Strahinja Pavlovic voor Servië.

Senegal speelt op vrijdag 26 maart bij Congo-Brazzaville en op dinsdag 30 maart tegen Eswatini. Voor centraal verdediger Pavlovic, geleend bij AS Monaco, staan er drie matchen op het programma, in de groepsfase voor de kwalificatie voor het WK: tegen Ierland (woensdag 24 maart), tegen Portugal (zaterdag 27 maart) en in Azerbeidzjan (dinsdag 30 maart).

KAA Gent

De ploeg van Yves Vanderhaeghe trekt zondag voor de laatste wedstrijd van de komende speeldag naar KAA Gent. Hannes Van der Bruggen kan niet aantreden tegen zijn gewezen werkgever. Hij is geschorst en Dino Hotic is een vraagteken. “Hij heeft wat last van een spierblessure, maar kon deze week opnieuw aansluiten bij de groep. Momenteel is hij geen honderd procent fit maar hij is aan de betere hand. Het is nu afwachten hoe hij reageert op de training van deze morgen om te zien of hij al of niet inzetbaar is”, zegt Vanderhaeghe.

Omwille van de interlandbreak last Cercle volgende week twee oefenwedstrijden in. “Ik beschik over 23 spelers die fit zijn. Donderdag start de helft van hen tegen Deinze, de dag nadien op vrijdag de andere helft tegen Club NXT. “We zullen ook voldoende aflossen zodat iedereen een ganse wedstrijd in de benen heeft om dan het weekend in te gaan. Afhankelijk van hoe de terreinen er volgende week bijleggen en het weer spelen we donderdag op vertrouwd terrein, in de zogenaamde kooi. Een definitieve beslissing voor de match van vrijdag zal volgende week volgen.” (ACR)

Olivier Deman is geselecteerd voor de nationale beloften.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier