Nieuwe ceo op KVO, maar overname van 2,5 miljoen euro sleept aan

© belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Wel al een nieuwe ceo in Oostende, maar nog aktijd geen witte rook over de overname van 77 procent van de aandelen van voorzitter Frank Dierckens door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Pacific Media Group.

Die overname zou na komend weekend moeten zijn afgerond, want dan gaat de nieuwe ceo, de Fransman Gauthier Ganaye (31) al aan de slag als opvolger van de ontslagen Patrick Orlans. De Fransman was eerder succesvol aan de slag als voorzitter van het Franse Nice en het Engelse Barnsley, ook okpgekocht door Pacific Media Group.

De Amerikanen zouden 2,5 miljoen euro betalen aan Dierckens. Dat de overname zo lang aansleept zou volgens sommige bronnen te maken hebben met de nederlaag van KVO tegen Waasland en een clausule die de overnameprijs halveert bij degradatie. Er is in elk geval nog geen bod gedaan op de 3 procent aandelen van ondervoorzitter Gino Vanderhaeghen, een normale procedure om te vermijden dat Vanderhaeghen bij verkoop gebruik maakt van zijn voorkooprecht.

In gebreke

Overigens heeft Vanderhaeghen eerder voorzitter Dierckens in gebreke gesteld bij mogelijk faillissement, wat vervalt indien de club is gered. Een formele procedure voor ‘het geval dat’, voorzitter en ondervoorzitter lijken nog steeds best vrienden. Het blijft afwachten in welke mate de komst van Ganaye de “lokale verankering”, Dierckens’ grootste betrachting, overeind blijft, maar Dierckens wil als voorzitter ook operationeel de club in handen houden.

En Patrick Orlans, met alle zonden overladen, omwille van zijn hoog loon (naar verluidt 400.000 euro) en de commissies op sponsordeals die hij bovenop kreeg? Die kreeg van Dierckens, die vorig jaar uiteindelijk bij overname van de club ook het contract van Orlans mee overnam en ook erkent dat Orlans de club 7 miljoen euro per jaar opbracht, een vriendelijk afscheidswoord mee.

Eind goed al, lijkt het. Nu alleen nog die witte rook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier