Niels Persyn haakt na dit seizoen af als assistent-coach bij Sparta Dikkebus (3A)

Niels Persyn. (foto EF)
Redactie KW

Het bestuur van derdeprovincialer Sparta Dikkebus is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe assistent voor hoofdcoach Diego Valcke. Niels Persyn besliste om af te haken door gezinsuitbreiding en een promotie op het werk. Zijn vervanger zal er ook de beloften moeten bijnemen.

“Als speler heb ik bijna mijn volledige carrière doorgebracht bij de buren van Vlamertinge”, opent Niels, die over twee maand dertig jaar wordt. “Eens bij de eerste ploeg ben ik op de sukkel geraakt door een knieblessure. Dat veranderde niet na mijn verhuis naar Dikkebus. Na anderhalf jaar bij Sparta heb ik er dan maar noodgedwongen een einde aan gemaakt. Onmiddellijk is het bestuur bij me langs geweest met een nieuw voorstel binnen de club. Men wilde mij absoluut als hulptrainer zien bij de eerste ploeg en ook dat ik de beloften onder mijn hoede nam. Eigenlijk heb ik nooit getwijfeld, want ondertussen was al een toffe bende gevormd op en naast het veld. Mede daardoor hebben we met de eerste ploeg de promotie gerealiseerd naar de huidige derde provinciale, en twee jaar terug mochten we ook met de reserven de champagne ontkurken. Dat zijn toch wel momenten die ik nooit meer zal vergeten.”

Nu langs de zijlijn

“Toch heb ik onlangs beslist om deze functie bij de Spartanen vacant te zetten. De redenen hebben niks met de club te maken. Vooreerst zal mijn gezin halfweg juni met een eerste kindje uitgebreid worden, daarnaast maak ik promotie bij het bankfiliaal waar ik werk. In het begin zal het zeker wennen worden en nu al weet ik dat ik deze leuke bende bij momenten enorm hard ga missen. Geregeld zullen ze me wel langs de zijlijn zien staan, als supporter dan.” (SBR)

Ondertussen zoekt het bestuur nog steeds naar een vervanger. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij bestuurslid en ploegafgevaardigde Chris Werrebrouck (0499 21 02 33).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.