Net geen winst voor ZVC Assebroeke

© AC

In eerste nationale van het zaalvoetbal speelde de ploeg uit Brugge 3-3 bij Hoboken Ster. De gelijkmaker van de thuisploeg kwam er in de laatste seconde.

Het team uit Antwerpen stond op de vijfde plaats, op een punt van ZVC Assebroeke. In vergelijking met de vorige speeldag ontbrak ook Vanholm met een blessure.

Na ongeveer tien minuten kwam Assebroeke op een vrije trap van Masselus op voorsprong, nadat Braem reeds enkele pogingen zag gekeerd door de doelman en een goal werd afgekeurd. Hoboken zocht meteen de gelijkmaker en die kwam er ook. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, vormden een hecht blok en dat resulteerde in weinig gevaar voor doel. Voor de rust kregen Laurenz Simoens en Lenihan een kans, maar konden die niet benutten: 1-1 bij de rust.

Hoboken ging furieus van start in de tweede helft, maar doelman Vanthorre van Assebroeke kwam tot twee keer toe gepast tussen. Meteen een teken voor Assebroeke om iets aan die dreiging te doen en Braem antwoordde vanuit een moeilijke hoek met een trap in het dak van het doel, 1-2. Assebroeke ging nu nadrukkelijker op zoek naar een ruimere marge, maar Lenihan, twee keer, en een vrije trap van Masselus werden onschadelijk gemaakt. En Braem trapte op de paal. Een lange uitworp van Vanthorre bereikte uiteindelijk Laurenz Simoens die in één tijd de bal in doel werkte en 1-3. Na zeventien minuten was die voorsprong weer geslonken tot één eenheid na een mooi doelpunt van de thuisploeg.

Assebroeke kreeg enkele kansen om uit te lopen maar de afwerking was niet altijd zuiver. Twee minuten voor tijd liet Hoboken de gelijkmaker liggen, maar in de slotseconde was het dan toch prijs. Een vrije trap leverde eerst niks op maar bij de herneming ging de bal wel binnen. 3-3. Assebroeke blijft vierde in de rangschikking. Volgende week moeten ze naar Luik om Atlas Liege te bekampen in de achtste finales van de Beker van België.