Na zeven seizoenen bij Winkel Sport trekt Benjamin Lutun shirt van FC Gullegem aan

Benjamin Lutun komt over van Winkel Sport. © foto Bart
Redactie KW

Benjamin Lutun maakte gedurende meerdere seizoenen het mooie weer en de doelpunten bij Winkel Sport. Bij Gullegem hopen ze dat de 33-jarige Fransman het even goed zal doen. Hijzelf ziet het alvast helemaal zitten.

Gedurende zeven seizoenen speelde de Fransman bij Winkel Sport. Omdat de rood-zwarten zijn contract niet meer vernieuwden, moest hij op zoek naar een nieuwe ploeg. Bij FC Gullegem kan hij zijn voetbalcarrière nu nog wat meer glans geven.

“Ondanks mijn 33 jaar denk ik nog niet aan afhaken. Ik ben ervan overtuigd dat ik de ploeg nog veel diensten kan bewijzen. De sfeer bij Gullegem kan ik het best vergelijken met die van Winkel: familiaal en gezellig. De ambities reiken hier wel minder hoog. Maar ik ben blij dat ik in tweede afdeling nog altijd mijn ding kan doen”, vertelt Lutun.

Twee promoties

“Over mijn periode bij Winkel kan ik niet anders dan tevreden zijn. Een schitterende tijd, bekroond met twee promoties. Jammer dat mijn afscheid gepaard ging met een laatste plaats. Gelukkig voor mijn ex-ploegmaats krijgen ze straks een herkansing.”

Ondanks het feit dat Lutun al heel wat jaren aan de slag is in de Belgische competitie, heeft hij het Nederlands nog steeds niet onder de knie. “Voor ik bij Winkel kwam, speelde ik één seizoen bij Club Brugge en vier seizoenen bij SV Roeselare.”

De Vlaamse mentaliteit bevalt hem wel. “Hoewel ik alles begrijp, heb ik het nog steeds moeilijk om Nederlands te praten. Maar FC Gullegem verwacht van mij geen woorden, maar wel veel daden”, besluit hij. (Fonzie)

Croky Cup, zondag 6 september om 16 uur: FC Gullegem – K. Witgoor Sport Dessel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier