Mandel United heeft nieuw logo en voert ook aanpassing aan de clubnaam door: voortaan Royal i.p.v. Koninklijk

Wouter Vander Stricht

Zeg niet meer KFC Mandel United, maar Royal FC Mandel United. De ambitieuze eerstenationaler stelde dus niet enkel een nieuw logo voor, maar ook een licht aangepaste naam. “Dit onderstreept onze grote ambities en de nieuwe visie”, klinkt het bij sportsdirector Mario David.

Het nieuwe logo van Royal FC Mandel United omvat meerdere elementen. Bovenaan prijkt een kroon die verwijst naar de koninklijke titel die de club kreeg n.a.v. van het 50-jarig bestaan. Het stichtingsjaar 1926 staat onderaan het nieuwe embleem, de club viert dit jaar dus de 95ste verjaardag. In het hart van het logo is ook de vlag van de stad Izegem met het kruis en de 12 merlaans ( ook wel merletten genoemd, eendachtige dieren die in wapenschilden voorkomen, red .). Onder de Izegemse stadsvlag vind je de golven van de Mandel terug, rechts de tricolore clubkleuren die verwijzen naar de historiek van de fusieclub.

Ook de naam verandert dus van KFC naar RFC Mandel United. De term ‘Koninklijke’ wordt ingeruild voor het Franse tegenhanger ‘Royal’.

Wereldwijde exposure

Mario David: “Geïnspireerd door de Strive Football Group verfijnt onze club haar visie en herdefinieert zij haar ambities. Een nieuwe stap die wordt gemarkeerd door een naamsverandering en een nieuwe visuele identiteit. De club is omgedoopt van KFC Mandel United naar Royal FC Mandel United. Dit markeert een belangrijke overgang met grote ambities en een nieuwe visie, terwijl de club sterk geworteld blijft in de lokale gemeenschap en de geschiedenis van de club.”

“Met deze nieuwe stap wil Royal FC Mandel United een nieuw niveau bereiken door te leunen op de sterke expertise van Strive Football Group in het ontwikkelen van voetbalclubs om de club naar het hoogste niveau te brengen en spelers de beste ontwikkelings- en exposuremogelijkheden wereldwijd te bieden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.