KVK Westhoek pakt onverwachte zege tegen SK Ronse

© Margaux Capoen VDB

De bezoekers begonnen heel gemotiveerd aan de wedstrijd maar brachten er na de rust niets meer van terecht. In blessuretijd kopte Kirilov het onverwachte winnende doelpunt in doel.

In het aanvangskwartier moest doelman Olievier op al zijn kunnen een beroep doen om de bezoekers van een doelpunt te houden. In de 10′ minuut trapte Thiessen een hoekschop en de thuisdoelman had een goede redding in huis op een harde kopbal van Dauchy. Daarvoor had doelman Olievier al twee keer zijn ploeg overeind moeten houden. Het bezoekende doelpunt kon niet uitblijven en halfweg de eerste helft ging Foucart door op rechts, Cardon klom hoger dan zijn tegenstrever en kopte de bal onhoudbaar binnen (0-1).

Na het halfuur kwam de thuisploeg wat meer in de wedstrijd. Na een misverstand tussen doelman Knipping en een verdediger trapte Demets de bal ongelukkig op de deklat. Dit was een unieke kans op de gelijkmaker. Vijf minuten later kwam KVK westhoek dan toch op gelijke hoogte. Na een vlugge tegenaanval liep Demets op snelheid de rechterflank af en plaatste de bal overhoeks buiten het bereik van Knipping (1-1).

In de tweede helft was SK Ronse slechts de schim van de ploeg die voor de rust op het veld stond. Vooral de inbreng van thuisspeler Sahuke Mandi zorgde voor de ommekeer. Twintig minuten voor affluiten lukte SK Ronse bijna toch de winninggoal, maar de bal van Dauchy belandde op de paal. In blessuretijd gebeurde wat niemand nog had verwacht. Invaller Robaeys trapte een hoekschop en de mee opgerukte Kirilov kopte de bal overhoeks in doel. De vreugde bij de thuisploeg was enorm en is een stimulans voor het vertrouwen.