Tweede thuisnederlaag op rij (in competitie) voor KV Oostende

Adam Marusic op snelheid voorbij de verdediging van Charleroi © BELGA
Olivier Volckaert

Ploegen in zwart en wit, ze liggen KV Oostende niet. Na de thuisnederlaag tegen Eupen verloor KV Oostende dinsdag opnieuw in eigen huis, deze keer tegen Charleroi. In een dikke mist werd het 1-2.

KV Oostende moest het doen zonder man in vorm Landry Nani Dimata (lichte blessure) en begon met Adam Marusic en Zarko Tomasevic met een onuitgegeven linkerflank en dat was eraan te zien. Al na 70 seconden volgde een snedige aanval over die flank en Hamdi Harbaoui scoorde knap: 0-1. Oostende probeerde te reageren, maar tot echte kansen kwam het niet. Meer zelfs, het werd 0-2 na opnieuw een actie over de Oostendse linkerflank. Stergos Marinos bediende Christian Benavente en die tikte binnen. Oostende was niet knock-out, want enkele minuten later knalde Michiel Jonckheere heerlijk de 1-2 binnen, al was de goal door de dichte mist wellicht moeilijk zichtbaar voor de Oostendse spionkop.

De tweede helft begon met een oranje in plaats van een witte bal en dat zorgde voor beterschap bij KV Oostende. De kustploeg drukte, al had het geluk toen een goal van Harbaoui werd afgekeurd. Tot vier keer toe claimde KV Oostende een strafschop, maar scheidsrechter Nicolas Laforge liet zich niet verleiden door de lichte fouten. Invaller El Ghanassy zorgde voor dreiging, maar scoren lukt niet en dus bleef het 1-2, ook al verdiende Oostende iets meer.