KV Oostende onderuit bij Eupen

Het doelpunt van Jordi Vanlerberghe mocht niet baten voor KVO. © (Foto Belga)

KVO ging met 3-2 kopje onder aan de Kehrweg.

KV Oostende heeft zijn eerste wedstrijd onder Franky Van der Elst niet kunnen winnen. Na een half uur spelen kwamen de Panda’s op voorsprong via Yuta Toyokawa, die een vrije trap van Rémi Mulumba voorbij de Oostendse goalie Fabrice Ondoa kopte. Op slag van rust kwam KVO langszij, dankzij Tom De Sutter, die een pass van Fashion Sakala in het Eupense doel verwerkte.

Na de koffie kreeg het publiek aan de Kehrweg drie strafschoppen te zien. De eerste was voor de thuisploeg. In de 64ste minuut beging Nicolas Lombaerts in de zestien een fout op Jean-Thiery Lazare, en opnieuw Toyokawa bracht Eupen weer op voorsprong. Lang konden de troepen van Claude Makélélé niet van die voorsprong genieten: ruim tien minuten later kregen de Kustboys een penalty na handspel van Siebe Blondelle. Jordi Vanlerberghe miste niet. Nauwelijks een minuut later ging de bal opnieuw op de stip, dit keer na een fout van Wout Faes op Lazare. De Tunesische international Youssef Msakni klaarde de klus, en zette de eindstand op het bord. Door deze nederlaag blijft KVO op 8 punten steken in Play-off II. Daarmee deelt het de vierde plaats met Beerschot Wilrijk, dat op het Kiel met 3-2 won van Westerlo.

KV Oostende: Ondoa; Capon (30′ Bataille), Milovic, Faes, Lombaerts, De Bock; Marquet (62′ Vanlerberghe), Boonen, Nkaka (72′ Jonckheere); Sakala, De Sutter.

Doelpunten: 31′ Toyokawa (1-0), 45’+2 De Sutter (1-1), 64′ Toyokawa (2-1, p), 77′ Vanlerberghe (2-2, p), 78′ Msakni (3-2, p).