De slotwedstrijd van maandag op de negende speeldag in de Jupiler Pro League tussen Waasland-Beveren en KV Oostende is uitgesteld vanwege een reeks coronabesmettingen bij de thuisploeg, zo maakte de Pro League zaterdag bekend. Het is de eerste keer dat een wedstrijd in de hoogste klasse van het Belgische voetbal uitgesteld moet worden omdat er te veel besmettingen in een team zijn vastgesteld.

Het uitstel kwam er op vraag van Waasland-Beveren, nadat meer dan zeven A-kernspelers positief testten op COVID-19. Clubs kunnen conform het protocol van de Pro League en het Bondsreglement uitstel van een wedstrijd vragen vanaf zeven coronabesmettingen binnen de A-kern. De nieuwe datum wordt later gecommuniceerd.

Waasland-Beveren werd de voorbije week niet gespaard door het coronavirus. De fusieclub maakte eerder bekend dat negen spelers positief hadden getest op het longvirus en dat één van hen een superverspreider was.

KV Oostende teleurgesteld

"Ondanks de strikte protocollen van de Pro League zoveel besmettingen? Dit roept vragen op", zegt executive president Gauthier Ganaye.

Bij KV Oostende zijn ze erg teleurgesteld nu hun maandagavondmatch tegen Waasland-Beveren is afgelast. "De Pro League heeft strikte protocollen uitgevaardigd en toch zijn er binnen één club zoveel besmettingen. Dit verrast ons en het roept vragen op. Eigenlijk zou dit dan ook verder moeten onderzocht worden. Laat me duidelijk zijn: ik wil geen polemiek starten, maar dit mag opgehelderd worden. Uiteraard wensen we de besmette personen een snel herstel en goeie gezondheid toe.

Drie weken zonder

De volgende match tegen Zulte-Waregem is pas op zondag 25 oktober. Dat betekent dus drie weken zonder match met inzet. Nochtans was KVO goed op dreef met zes ongeslagen matchen op rij. "We zijn teleurgesteld", gaat Ganaye door.

"Onze spelers zijn in een uitstekende vorm en we zitten met een prima groepsdynamiek. Daarom dat we hard naar deze wedstrijd uitkeken. Onze sportieve planning zullen we moeten wijzigen. Er zal getraind worden aan hoge intensiteit, maar dat is niet hetzelfde als een competitiematch. Klein pluspunt is dat trainer Alexander Blessin extra tijd krijgt om op bepaalde elementen te trainen. Ook enkele blessures kunnen beter behandeld worden. Maar zelfs dan nog overheerst de teleurstelling."

Over een nieuwe speeldatum is Ganaye alvast duidelijk. "We willen alvast niet spelen als er een interlandbreak is. Dat hebben we de Pro League al laten weten. We hebben verschillende internationals in onze rangen en dan een match moeten afwerken, zou erg nadelig zijn voor ons."

(TVA/Belga)

De slotwedstrijd van maandag op de negende speeldag in de Jupiler Pro League tussen Waasland-Beveren en KV Oostende is uitgesteld vanwege een reeks coronabesmettingen bij de thuisploeg, zo maakte de Pro League zaterdag bekend. Het is de eerste keer dat een wedstrijd in de hoogste klasse van het Belgische voetbal uitgesteld moet worden omdat er te veel besmettingen in een team zijn vastgesteld. Het uitstel kwam er op vraag van Waasland-Beveren, nadat meer dan zeven A-kernspelers positief testten op COVID-19. Clubs kunnen conform het protocol van de Pro League en het Bondsreglement uitstel van een wedstrijd vragen vanaf zeven coronabesmettingen binnen de A-kern. De nieuwe datum wordt later gecommuniceerd.Waasland-Beveren werd de voorbije week niet gespaard door het coronavirus. De fusieclub maakte eerder bekend dat negen spelers positief hadden getest op het longvirus en dat één van hen een superverspreider was."Ondanks de strikte protocollen van de Pro League zoveel besmettingen? Dit roept vragen op", zegt executive president Gauthier Ganaye.Bij KV Oostende zijn ze erg teleurgesteld nu hun maandagavondmatch tegen Waasland-Beveren is afgelast. "De Pro League heeft strikte protocollen uitgevaardigd en toch zijn er binnen één club zoveel besmettingen. Dit verrast ons en het roept vragen op. Eigenlijk zou dit dan ook verder moeten onderzocht worden. Laat me duidelijk zijn: ik wil geen polemiek starten, maar dit mag opgehelderd worden. Uiteraard wensen we de besmette personen een snel herstel en goeie gezondheid toe.De volgende match tegen Zulte-Waregem is pas op zondag 25 oktober. Dat betekent dus drie weken zonder match met inzet. Nochtans was KVO goed op dreef met zes ongeslagen matchen op rij. "We zijn teleurgesteld", gaat Ganaye door. "Onze spelers zijn in een uitstekende vorm en we zitten met een prima groepsdynamiek. Daarom dat we hard naar deze wedstrijd uitkeken. Onze sportieve planning zullen we moeten wijzigen. Er zal getraind worden aan hoge intensiteit, maar dat is niet hetzelfde als een competitiematch. Klein pluspunt is dat trainer Alexander Blessin extra tijd krijgt om op bepaalde elementen te trainen. Ook enkele blessures kunnen beter behandeld worden. Maar zelfs dan nog overheerst de teleurstelling."Over een nieuwe speeldatum is Ganaye alvast duidelijk. "We willen alvast niet spelen als er een interlandbreak is. Dat hebben we de Pro League al laten weten. We hebben verschillende internationals in onze rangen en dan een match moeten afwerken, zou erg nadelig zijn voor ons." (TVA/Belga)