Op basis van het interne reglement van de Pro League moet Vanderhaeghe voor zijn tribuneverwijzing 5.000 euro boete betalen. De Pro League noemt het een vergoeding, omdat dat geld gaat naar de sociale projecten van de koepel van profclubs. De coach van KV Kortrijk nam in de met 1-2 verloren finale van play-off 2 tegen Charleroi het scheidsrechterskorps op de korrel, nadat de Kerels in de slotminuten een kansrijke aanval werd ontzegd. Die scheldtirade leverde hem ook al een boete van 1.000 euro op bij de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Nog op basis van de interne procedure riskeert Antwerp 25.000 euro te moeten bijdragen aan de maatschappelijke projecten van de Pro League. De opener van speeldag 6 in play-off 1 tussen de Great Old en Standard werd na 75 minuten stilgelegd door scheidsrechter Nathan Verboomen. Ondanks een verzoek tot kalmte van de stadionomroeper eerder in de tweede helft, werd Standard-trainer Michel Preud'homme met bekertjes bier bekogeld vanuit de eretribune van Antwerp. Na tien minuten gedwongen pauze kon de match incidentloos uitgespeeld worden. De Great Old won de potige match met 2-1.

Antwerp vecht de vergoeding echter aan, en dus werd de beslissing vrijdag al voor een tweede keer uitgesteld omdat de argumentatie ontbreekt. Het onderwerp staat op de agenda voor de volgende raad van bestuur. Eerder kreeg de Great Old voor de feiten ook al een disciplinaire sanctie van de voetbalbond. Die bedroeg 5.000 euro boete.

(BELGA)

Op basis van het interne reglement van de Pro League moet Vanderhaeghe voor zijn tribuneverwijzing 5.000 euro boete betalen. De Pro League noemt het een vergoeding, omdat dat geld gaat naar de sociale projecten van de koepel van profclubs. De coach van KV Kortrijk nam in de met 1-2 verloren finale van play-off 2 tegen Charleroi het scheidsrechterskorps op de korrel, nadat de Kerels in de slotminuten een kansrijke aanval werd ontzegd. Die scheldtirade leverde hem ook al een boete van 1.000 euro op bij de Geschillencommissie Hoger Beroep.Nog op basis van de interne procedure riskeert Antwerp 25.000 euro te moeten bijdragen aan de maatschappelijke projecten van de Pro League. De opener van speeldag 6 in play-off 1 tussen de Great Old en Standard werd na 75 minuten stilgelegd door scheidsrechter Nathan Verboomen. Ondanks een verzoek tot kalmte van de stadionomroeper eerder in de tweede helft, werd Standard-trainer Michel Preud'homme met bekertjes bier bekogeld vanuit de eretribune van Antwerp. Na tien minuten gedwongen pauze kon de match incidentloos uitgespeeld worden. De Great Old won de potige match met 2-1.Antwerp vecht de vergoeding echter aan, en dus werd de beslissing vrijdag al voor een tweede keer uitgesteld omdat de argumentatie ontbreekt. Het onderwerp staat op de agenda voor de volgende raad van bestuur. Eerder kreeg de Great Old voor de feiten ook al een disciplinaire sanctie van de voetbalbond. Die bedroeg 5.000 euro boete.(BELGA)