Spektakel in West-Vlaams duel tussen KVK en Club Brugge

Ilombe Mboyo maakt de aansluitingstreffer voor KVK. © belga

Het West-Vlaamse duel tussen KV Kortrijk en Club Brugge leverde spektakel op. Club kwam 2-0 voor, maar Kortrijk voetbalde goed mee en werkte de dubbele achterstand weg. De thuisploeg was niet onder de indruk van de twee goals en maakte nog in de eerste helft via Mboyo de aansluitingstreffer. Meteen na de rust werkte nieuwkomer Terem Moffi na een sterke rush op links de 2-2 in doel. Daarna ging vooral Club nog op zoek naar de winning goal, zonder succes.

Zowel Club Brugge als Kortrijk hadden er afgelopen week een lastige bekerwedstrijd tegen respectievelijk Zulte Waregem en Antwerp opzitten. Beide trainers voerden dan ook enkele wissels door. Bij Club verschenen vijf nieuwe namen aan de aftrap. Ricca, Mitrovic, Balanta, De Ketelaere en Schrijvers kregen hun kans in de basis. Bij Kortrijk mochten Kage, Ezekiel en Ocansey aan de partij beginnen. De laatste keer dat KVK thuis kon winnen van Club was al vier jaar geleden. De troepen van Yves Vanderhaeghe waren dus extra gemotiveerd om de West-Vlaamse derby te winnen.

Dat was buiten Club gerekend, want de eerste kans voor de competitieleider was meteen de goeie. Na 7 minuten kwam blauw-zwart al op voorsprong. Deli toonde nog maar eens zijn duelkracht en kopte een corner van Vormer hard binnen. Nochtans voetbalde Kortrijk wel goed mee met Club en dwong de thuisploeg eigenlijk meer kansjes af.

Dubbele achterstand voor KVK

In de zestiende minuut toonden publiek en spelers hun hart door te applaudisseren voor Cercle-doelman Miguel Van Damme die momenteel voor de tweede keer vecht tegen leukemie. Kort daarna was Ezekiel alweer vergeten dat hij een hart had. De Nigeriaan ontsnapte aan rood nadat hij zich revancheerde op de benen van Ricca.

Even later zette Club een knappe aanval op via veel verschillende stationnetjes. Uiteindelijk kon Vormer voorzetten en via de benen van Derijck kwam de bal tot bij Ricca. Die twijfelde niet en kopte de 0-2 binnen. Ondanks de dubbele achterstand liet Kortrijk de moed niet zakken en bleef het voetballen. Dat loonde twee minuten later al. Kage met de perfecte voorzet, Mboyo was de afwerker van dienst. Het was dan al duidelijk dat Club nog niet klaar was met dit Kortrijk.

Nieuweling Moffi toont zich

Vanderhaeghe wisselde direct na de rust Ocansey voor Selemani en Ezekiel ging eraf voor nieuweling Terem Moffi. Vooral die laatste wissel bleek een goede zet. Moffi begon vrijwel meteen aan een rush vanop links, liet Deli achter en deed vervolgens het leer verdwijnen in het doel van Mignolet. Knappe binnenkomer van de Nigeriaan. De thuisploeg putte moed uit het feit dat ze niet werd weggespeeld door blauw-zwart. Bijna meteen daarna combineerden Moffi en Kage goed in de zestien, maar het schot van Kage was iets te zwak om Mignolet te verschalken.

Vreugdedans bij invaller Teren Moffi die na twee minuten de gelijkmaker scoort.
Vreugdedans bij invaller Teren Moffi die na twee minuten de gelijkmaker scoort.© BELGA

Clement zocht naar oplossingen en haalde een onzichtbare Openda naar de kant. David Okereke mocht proberen om er in de Brugse spits iets van te maken. Kortrijk zakte wat weg en werd slordiger in de passing, terwijl De Ketelaere en Schrijvers voor Brugs gevaar zorgden vanop rechts. Het was de competitieleider die in het slot nadrukkelijk op zoek ging naar het winnende doelpunt. Club kreeg mogelijkheden via youngster De Ketelaere en Mitrovic, maar kreeg de bal er niet in. De efficiëntie van de eerste helft was verdwenen en dus bleef het 2-2. Beide ploegen speelden een goede wedstrijd en verwenden het publiek met veel goals, kansen en een spannende wedstrijd.

Opstelling Club Brugge:

Simon Mignolet, Matej Mitrovic, Federico Ricca (85′ Sobol), Eder Balanta, Clinton Mata, Lois Openda (55′ David Okereke), Siebe Schrijvers, Simon Deli, Hans Vanaken, Ruud Vormer, Charles De Ketelaere

Opstelling KV Kortrijk:

Adam Jakubeck, Petar Golubovic, Ilombé Mboyo, Hervé Kage (80′ Lepoint), Hannes Van Der Bruggen, Julien De Sart, Kristof D’Haene, Lucas Tuta, Imoh Ezekiel (45′ Terem Moffi), Eric Ocansey (45′ Faiz Selemani), Timoty Derijck

Gele kaarten:

17′ Kage, 31′ Ezekiel, 55′ Mboyo, 60′ Van Der Bruggen, 85′ Ricca, 86′ Golubovic

Goals:

7′ Deli, 39′ Ricca, 41′ Mboyo, 47′ Moffi