Daags na de openingsmatch in de Luminus Arena gaat Standard op bezoek bij Cercle Brugge en trekt vicekampioen Club Brugge naar Waasland-Beveren. Verder staan op zaterdag STVV-Excel Moeskroen en Zulte Waregem-KV Mechelen geprogrammeerd. Zondag 28 juli speelt Vincent Kompany mogelijk zijn eerste competitiewedstrijd sinds zijn rentree bij Anderlecht, in het Astridpark tegen KV Oostende. Met Charleroi-AA Gent staat diezelfde dag nog een mooie affiche op het programma. Eupen-Antwerp is de afsluiter van de openingsspeeldag. Op de zesde speeldag is het de beurt aan de eerste Super Sunday. Dan ontvangt Club Brugge Racing Genk en speelt Standard uit bij Anderlecht.

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond veroordeelde begin juni KV Mechelen voor matchfixing in de degradatiestrijd van het seizoen 2017-2018. De club werd bestraft met degradatie naar 1B (met een handicap van 12 punten) en een verbod op deelname aan Europees voetbal en de Croky Cup. Waasland-Beveren ging als club vrijuit. KV Mechelen tekende beroep aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), waar maandag de eerste pleidooien worden gehouden.

Kalendermaker Nils Van Branteghem legde bij de voorstelling maandag uit dat de Pro League bij de totstandkoming van de kalender enkel rekening hield met sportieve criteria. De procedure bij het BAS werkt opschortend en dus komen KV Mechelen en Waasland-Beveren voorlopig uit in 1A en Beerschot en Lokeren in 1B. KV Mechelen en Waasland-Beveren kunnen wel nog relatief eenvoudig vervangen worden door Beerschot en Lokeren.

Eerste speeldag:

26/07/19 - 20u30 Racing Genk - Kortrijk

27/07/19 - 18u00 Cercle Brugge - Standard

27/07/19 - 20u00 STVV - Moeskroen

27/07/19 - 20u00 Zulte Waregem - KV Mechelen

27/07/19 - 20u30 Waasland-Beveren - Club Brugge

28/07/19 - 14u30 Anderlecht - Oostende

28/07/19 - 18u00 Charleroi - AA Gent

28/07/19 - 20u00 Eupen - Antwerp

Bekijk hieronder de volledige programma's van de vijf West-Vlaamse clubs in de hoogste klasse. De wedstrijden tegen Waasland-Beveren en KV Mechelen kunnen wel nog wijzigen, afhankelijk van wat het BAS beslist in Operatie Propere Handen.

Club Brugge

KV Kortrijk

Zulte Waregem

Cercle Brugge

KV Oostende

(BELGA)

Daags na de openingsmatch in de Luminus Arena gaat Standard op bezoek bij Cercle Brugge en trekt vicekampioen Club Brugge naar Waasland-Beveren. Verder staan op zaterdag STVV-Excel Moeskroen en Zulte Waregem-KV Mechelen geprogrammeerd. Zondag 28 juli speelt Vincent Kompany mogelijk zijn eerste competitiewedstrijd sinds zijn rentree bij Anderlecht, in het Astridpark tegen KV Oostende. Met Charleroi-AA Gent staat diezelfde dag nog een mooie affiche op het programma. Eupen-Antwerp is de afsluiter van de openingsspeeldag. Op de zesde speeldag is het de beurt aan de eerste Super Sunday. Dan ontvangt Club Brugge Racing Genk en speelt Standard uit bij Anderlecht.De Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond veroordeelde begin juni KV Mechelen voor matchfixing in de degradatiestrijd van het seizoen 2017-2018. De club werd bestraft met degradatie naar 1B (met een handicap van 12 punten) en een verbod op deelname aan Europees voetbal en de Croky Cup. Waasland-Beveren ging als club vrijuit. KV Mechelen tekende beroep aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), waar maandag de eerste pleidooien worden gehouden.Kalendermaker Nils Van Branteghem legde bij de voorstelling maandag uit dat de Pro League bij de totstandkoming van de kalender enkel rekening hield met sportieve criteria. De procedure bij het BAS werkt opschortend en dus komen KV Mechelen en Waasland-Beveren voorlopig uit in 1A en Beerschot en Lokeren in 1B. KV Mechelen en Waasland-Beveren kunnen wel nog relatief eenvoudig vervangen worden door Beerschot en Lokeren.Bekijk hieronder de volledige programma's van de vijf West-Vlaamse clubs in de hoogste klasse. De wedstrijden tegen Waasland-Beveren en KV Mechelen kunnen wel nog wijzigen, afhankelijk van wat het BAS beslist in Operatie Propere Handen.(BELGA)