Johan Walem rekent niet op Teddy Chevalier tegen Standard

© BELGA
Redactie KW

KVK-coach Johan Walem gaf donderdag op het persmoment aan dat hij sterkhouder Teddy Chevalier zaterdag niet in de kern zal opnemen voor de opener van het nieuwe seizoen tegen Standard Luik.

Vorige week was een vertrek van Chevalier niet aan de orde, maar nu lijkt het erop dat de Fransman toch naar de Turkse middenmoter Rizespor zal verkassen. De voorbije dagen was Chevalier niet op training te bespeuren en de club heeft zelf al enige tijd niets meer van zijn spits gehoord.

“Ik ben enigszins ontgoocheld in Teddy, omdat we er van overtuigd waren dat hij ging blijven”, aldus Walem. “Tegen Standard zal hij sowieso niet in de kern zitten. Het is dan aan andere spelers om zich te bewijzen. Ik heb vooraan nog genoeg mogelijkheden om voor het verschil tegen de Rouches te zorgen. Wat wel al vaststaat, is dat we versterkingen zullen binnenhalen als Chevalier vertrekt.”

De kersverse coach van de Kerels is tevreden met Standard als opener van het nieuwe seizoen. “Het is zowel voor de spelers als voor de supporters een heel mooie affiche. We zullen er met de club alles aan doen om tegen zaterdag klaar te geraken. De voorbereiding is goed verlopen en nu is het aan ons om ook in de competitie goede prestaties te leveren. De ploeg zal wel tijd nodig hebben om naar zijn beste niveau toe te groeien. In de eerste weken zal het vooral nog wat zoeken zijn naar automatismen”, besluit Johan Walem.

(

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier