KSV Roeselare verliest oefenwedstrijd tegen Winkel Sport met 1-2

Een heel zwak en ongeïnspireerde thuisploeg kon een goed georganiseerd Winkel Sport bijna nooit in verlegenheid brengen.

Oneindig veel lange ballen, veel balverlies en slordig spel waren de hele eerste helft schering en inslag bij de thuisploeg. De eerste knappe aanval van de bezoekers in de zevende minuut leverde al meteen een doelpunt op. Lutin mooi op de flank vrijgespeeld leverde de ideale voorzet af en Babacar trapte de bal in de vlucht voorbij Biebauw. De bezoekers lieten geen steken vallen en KSVR kon nauwelijks een opening vinden in het verdedigend bastion.

Een eerste kansje was er voor Lecomte, maar hij besloot in het zijnet. De beide doelmannen werden nauwelijks aan het werk gesteld. Toch even sensatie op het halfuur toen Godwin alleen voor doel op de paal trapte en Brouwers de bal te zwak hernam. Vrijschoppen van Brouwers, Dufour en Lecomte brachten niets op. Een schuiver van Brouwers werd mooi gepareerd door Dhoest. KSVR toonde voor de zoveelste keer een manifest gebrek aan efficiëntie. Ruststand: 0-1.

Na de rust was de eerste kans opnieuw voor de bezoekers maar Lutun mikte naast, Brouwers deed hetzelfde aan de overkant. Eenzelfde spelbeeld als voor de rust, een zwoegend maar slordig voetballend Roeselare werd makkelijk afgestopt door de bezoekers die oordeelkundig verdedigden. Een kwartier voor het einde liet de thuisploeg zich opnieuw al te makkelijk vloeren, Vanhaeren kon na een teruggelegde bal de 0-2 op het bord zetten. Een minuut later speelde Brodic Damman vrij schuin voor doel, maar deze verslikte zich in de bal en weg kans. Obin tikte een mooie assist van Samyn nog voor de aanstormende Brodic weg. Damman werd na een rush nog tegen de mat geduwd en Brinkman wees terecht naar de stip. Lecomte zette de strafschop om en kon zo de pil wat verzilveren.