KSV Roeselare pakt een punt tegen leider OH Leuven

Amir Nouri lijkt enkele mensen het zwijgen te willen opleggen. © belga

Op eigen veld hield KSV Roeselare gisterenavond leider Oud-Heverlee Leuven op een 2-2-gelijkspel. De wit-zwarten pakken zo onder de nieuwe coach Christophe Gamel een zeven op negen.

De Fransman stuurde tactisch bij en bracht Areias in de ploeg in de hoop om de Leuvense spelmaker Xavier Mercier te neutraliseren. Dat plannetje pakte vrij goed uit, want met pogingen van Andzouana en Camargo was het de thuisploeg die het best uit de kleedkamer kwam. Helaas voor Roeselare kon geen van hen beide besluiten, en wat ze bij wit-zwart niet lukte, deden ze bij de bezoekers na 14 minuten wel toen Nouri de bal knullig in de voeten van Henry speelde en die vanop zo’n twintig meter Biebauw te grazen nam.

Esteban Casagolda ontvangt felicitaties voor zijn goal.
Esteban Casagolda ontvangt felicitaties voor zijn goal.© BELGA

Dat vroege doelpunt speelde in de kaart van de bezoekers, die nu nog meer dan voor de openingsgoal op de tegenaanval konden speculeren. Bij een aangeslagen thuisploeg konden ze niet meteen reageren. Tot Casagolda net voorbij het halfuur een gaatje vond in een bos van benen. Henkinet had geen verhaal: 1-1.

OHL begon met meer aanvalslust aan de tweede helft. Ook Roeselare liet zich niet doen. Casagolda was op hoekschop dicht bij de 2-1. Bij Leuven toonden ze zich net als in de eerste helft een pak efficiënter, want bij de zo goed als eerste bal op doel maakte Sowah er op aangeven van Aguemon plots 1-2 van. Even later kende Andzouana brute pech toen hij een knappe stifter van een sterke Mvuemba tegen de binnenkant van de paal mikte.

Na een goed uitgespeelde counter viel de verdiende 2-2 wat later dan toch. Andzouana deed het nu als aangever en met een listige chip zorgde Nouri ervoor dat het verdiende puntje tegen de leider een feit werd. (SBE)

KSV Roeselare – OH Leuven 2-2

Roeselare: Biebauw, Camargo, Holmes, Voet, Sy, Nouri (80′ Bassani), Areias, Mvuemba, Rommens, Andzouana (89′ Túlio), Casagolda (72′ Godwin).

Doelpunten: 14′ Henry (1-0), 37′ Casagolda (1-1), 54′ Sowah (1-2), 70′ Nouri (2-2).