KSV Roeselare pakt een punt op het veld van KVC Westerlo

Roeselare's Marco Tulio. © belga

Na de eerste nederlaag onder Gamel van vorige week deelde KSV Roeselare gisteren de punten bij leider KVC Westerlo. De wit-zwarten blijven hierdoor voorlopig voorlaatste.

Roeselare-trainer Christophe Gamel verraste in het Kuipje met een basisplaats voor Marco Túlio. In vergelijking met vorige week begonnen ook Areias en Zolotic aan de wedstrijd. Zij vervingen de geblesseerde Tom Holmes en de opnieuw naar de bank verwezen Jonathan Vervoort.

Het duurde in het Westelse Kuipje lang vooraleer er wat vuur in de partij kwam. Na een eerste schietkans voor Abrahams reageerde Roeselare met een schot Túlio, maar die kreeg de bal niet tussen de palen. Een 0-0 na vijfenveertig minuten was het logische gevolg.

Na een slappe eerste helft was het Westerlo dat na de rust het felst van start ging. Het leverde de thuisploeg al vroeg in de tweede helft een prima kans op, maar Buyl (ex-Cercle) liet aan de tweede paal al snel na om er 1-0 van te maken. Het was lang wachten voor er aan de overkant iets te noteren viel. Tot Nouri na dik zestig minuten de bal plots voor de voet van Andzouana deponeerde, en die de Schiervelde-jongens zowaar op voorsprong knalde.

Met een snelle reactie van Dewaele, ook al ex-Cercle, op een afgeweerde vrijschop was de Roeselaarse vreugde van korte duur. Na een ongelukkige interventie van Vervoort, die na een bal tegen het hoofd niet meer verder kon, moest Roeselare daarna nog een tiental minuten met z’n tienen verder. Het zou gelukkig niets meer aan de 1-1 veranderen.