KSV Roeselare krijgt pak voor de broek bij OH Leuven

KSVR-doelman Wouter Biebauw moest zich vier keer omdraaien. © (Foto Belga)

Het debuut van de vele nieuwkomers bij de wit-zwarten is er eentje in mineur geworden.

Bij Roeselare selecteerde trainer Grétarsson liefst zes nieuwe namen voor de lastige verplaatsing naar Den Dreef. Van dat zestal verscheen alleen Rincón aan de aftrap, en die liet zich na een foute interceptie van Voet al na één minuut ringeloren bij de eerste de beste Leuvense uitbraak, waardoor Sowah nog voor het matig opgekomen Leuvense publiek gaan zitten was, er prompt 1-0 van maakte. Een kunstje dat diezelfde Rincón dik een kwartier later nog eens lustig overdeed. Het was nu Maertens die de goal met een serieuze strik rond in ontvangst nam en met een dubbele achterstand na net geen twintig minuten leek de wedstrijd al meteen in een beslissende plooi te liggen.

De vroege dubbele achterstand deed het Roeselaarse vertrouwen duidelijk geen goed. Zo had Sowah na een derde misser van Rincón ei zo na zelfs de 3-0 aan de voet, maar gelukkig zag die zijn inzenden nog net voor de doellijn in hoekschop verdwijnen. Veel zoden bracht het niet aan de dijk, want toen Sowah kort daarna de volledig vrijstaande Maertens aan de tweede paal vond, mocht Biebauw zich dan toch nog een derde keer omdraaien.

In een tweede helft die nu nog maar weinig om het lijf had, deed de ingevallen Mbombo er uiteindelijk nog een vierde doelpunt bij. Het brengt de Roeselaarse balans na drie uitwedstrijden op een weinig hoopgevende nul op negen en een al evenmin geruststellende balans van, als we de bekermatch van in Seraing meetellen, één goal voor en zowaar al negen doelpunten tegen.

(SBE)

Leuven: Henkinet, Duplus, Schuermans, Kotysch, Tshimanga, Hubert, Van Hyfte (72′ Mbombo), Sowah (81′ Kehli), Mercier, Maertens, Henry (81′ Perbet).

Roeselare: Biebauw, Camargo (81′ Nouri), Rincón, Voet, Sy, Naessens (69′ Bassani), Zolotic, Rommens, Areias, Godwin (46′ Fumaça), Casagolda.

Doelpunten: 1′ Sowah (1-0), 19′ Maertens (2-0), 39′ Maertens (3-0), 74′ Mbombo (4-0)

Gele kaarten: 72′ Camargo.

Scheidsrechter: Vermeiren.