KSV Roeselare brengt zichzelf in lastig parket na 0-1-nederlaag tegen Lommel

In de tweede wedstrijd van de play-downs trok wit-zwart deze namiddag aan het kortste eind tegen de bezoekers uit Noord-Limburg, die aan een late goal van Rocha genoeg hadden om de volle buit te pakken.

Bij wit-zwart lag Camargo in de lappenmand, waardoor Borry op rechts mocht opdraven. Ook voor Biebauw kwam de wedstrijd tegen Lommel nog te vroeg. Hij volgde de wedstrijd, net als Van Acker, die onder Gutiérrez Moreno uit de gratie lijkt te zijn gevallen.

Het duurde na een weinig opwindende studieronde tot op het kwartier voor er iets te noteren viel. Verrassend genoeg waren het de bezoekers die voor de eerste dreiging zorgden toen Neven plots oog in oog met Lentz kwam te staan, maar gelukkig voor de thuisploeg knalde die pal op het Roeselaarse sluitstuk.

Geen van de twee ploegen gaf de indruk de tegenstander vol bij het nekvel te kunnen grijpen, want ook na die kans van Neven geraakte de partij al snel weer in het slop. Na een hoekschop van Rajsel kopte Sidoel de zo goed als enige vermeldenswaardige Roeselaarse kans na een halfuur pal op Lommel-doelman Coucke.

De start van de tweede helft was voor de bezoekers. Zo kreeg Cerigioni, nota bene ex-KSVR, nog voor iedereen goed en wel besefte dat de tweede helft op gang was gefloten plots een dot van een kans, maar in lijn van het bedroevende spelpeil kreeg die het leer tot drie keer toe niet voorbij Lentz.

KSVR moest het nu dringend over een andere boeg zien te gooien en tot overmaat van ramp ging een tot dan toe nochtans voortreffelijke Lentz plots in de klappen delen toen Paulussen vanop rechts voor doel trok en de Roeselaarse goalie de bal pardoes in de voeten van Rocha devieerde en het zo 0-1 werd.

Guttiérez Moreno greep in en bracht met onder meer nog Yagan, De Smet en Dufour drie extra aanvallende krachten tussen de lijnen. Het veranderde weinig aan het over de negentig minuten bekeken weinig opwindende spelbeeld, want verder dan een trap van Casagolda in de handen van Coucke en een onbesuisde trap van Rajsel kwamen ze bij de Schiervelde-jongens uiteindelijk niet meer.