KSKV Zwevezele Ladies blijft goed voetbal brengen

Ploegverantwoordelijke Jean-Pierre Deblauwe verwacht een sterk seizoen. © foto WD
Redactie KW

Dat de Zwevezeelse voetbalploegen ambitie hebben is algemeen geweten. Dat geldt dus ook voor de damesploeg die uitkomt in eerste nationale. Na een minder seizoen willen de speelsters, trainer en Jean-Pierre Deblauwe beter presteren in het seizoen dat voor de deur staat.

Voor de oefenpartij tegen Club Brugge lichtte ploegverantwoordelijke Jean-Pierre Deblauwe een en ander toe. “In de heel vele jaren dat ik bij het damesvoetbal betrokken ben, heb ik uiteraard nog nooit meegemaakt wat nu gebeurd is. Het vorige seizoen voortijdig afgebroken, onzekerheid wat de toekomst zou brengen en de veel veranderende maatregelen”, begint Jean-Piere Deblauwe.

“Gelukkig konden de ploegen in nationale vriendenmatchen spelen. Zo hebben wij er reeds enkele achter de rug. Daarin konden we positieve punten zien maar ook een negatief. Positief is dat we snel, goed aanvallend voetbal tonen en mooie doelpunten scoorden. Het enige negatieve is de kwetsuur van Amelie Verbeke die tijdens de wedstrijd tegen Bredene na een kopduel verkeerd neerkwam en een schouderkwetsuur opliep”, aldus Deblauwe.

Wat volgde was een operatie en bij gevolg een lange herstelperiode. Waarschijnlijk is ze tot nieuwjaar out. Zij is een van de nieuwe speelsters die echt een versterking zijn voor de groep. “Ik ben er van overtuigd dat wij heel wat beter spelen dan vorig seizoen. Zo speelden we reeds tegen super liga ploeg Club Brugge een sterke wedstrijd. We hielden lang stand en scoorden een prachtig doelpunt. Het is wel normaal dat Club na de 2-1 verder afstand nam.”

Mikken op de middenmoot

“Uiteindelijk stond met 4-1 de eindstand op het bord. Hun trainer Leo Van Der Elst had na de partij niets dan lof voor onze prestatie die hem toch wat verrast had. Wat we nu mogen verwachten, is dat het komende seizoen heel wat beter zal zijn dan het vorige. We mogen dus mikken op de middenmoot.”

“We werken verder zoals we nu bezig zijn, goed trainen en oefenwedstrijden spelen. Hopelijk komen er nog bekerwedstrijden tussen vooraleer we starten met de competitie met speeldag 2. Dat is op 19 september uit tegen Massenhoven”, besluit Jean-Pierre Deblauwe.

(WD/ foto WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier