Voorzitter Bart Verhaeghe koopt aandelen van Vincent Mannaert bij Club Brugge over

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert. © Belga

Uittredend CEO Vincent Mannaert verlaat Club Brugge helemaal. Voorzitter Bart Verhaeghe kocht de aandelen van Mannaert over. Dat maakte Club Brugge dinsdag bekend op zijn website.

Mannaert maakte, samen met Verhaeghe, Jan Boone en Peter Vanhecke, deel uit van Grizzly Sports NV. Samen waren ze meerderheidsaandeelhouder van Club Brugge. Voorzitter Verhaeghe koopt nu de aandelen van Mannaert over. Die verlaat zo de Raad van Bestuur. Nieuwe CEO Bob Madou treedt toe tot de vernieuwde Raad van Bestuur.

Lovende woorden

Verhaeghe loofde Mannaert in een reactie op de clubwebsite. “Vincent stond samen met mij aan de wieg van het huidige Club Brugge. Ik kijk met een warm gevoel terug op de voorbije jaren. Nadat Vincent eerder aankondigde te stoppen als CEO is dit een logische volgende stap. Hij zal altijd welkom zijn op Club. Door de aandelen van Vincent zelf te verwerven, versterken we de Vlaamse verankering van de Club.”

“Het was een eer om dertien jaar Club Brugge te mogen leiden als CEO” – Vincent Mannaert

“Het was een eer om dertien jaar Club Brugge te mogen leiden als CEO”, zei de afscheidnemende Mannaert. “Met de verkoop van de aandelen neem ik nu dus definitief afscheid. Ik koester de vele onvergetelijke herinneringen en wens mijn opvolgers en bij uitbreiding heel de Club álle succes toe.”

Mannaert nam de voorbije maanden al afscheid van Club Brugge als CEO. Hij stond vanaf 2011 aan het hoofd van blauw-zwart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier