Nog steeds geen overname, bestuur en coach bij KV Kortrijk, Joseph Akpala leidt vanaf maandag trainingen

Assistent-coach Joseph Akpala, hier met Frank Defays, T2 van Charleroi, leidt vanaf maandag de trainingen bij KV Kortrijk. © BELGA/VIRGINIE LEFOUR
Jorunn Vannoorden

De tijd begint te dringen bij KV Kortrijk. Maandag vangt de Veekaa de voorbereidingen op het nieuwe seizoen aan, maar van een overname is nog steeds geen sprake. Dus ook nog niet van een nieuwe trainer. Die wordt wellicht pas aangesteld wanneer er een nieuwe eigenaar en bestuur is. Daarom zal huidig T2 Joseph Akpala vanaf maandag de trainingen leiden.

De 36-jarige Nigeriaan is sinds oktober 2022 actief als assistent-trainer bij de Kerels en mag zo vanaf maandag zelf de trainingen onder z’n hoede nemen.

Oefenmatch tegen Wervik

Wellicht nog een tijdje, tot er witte rook van bovenaf komt. KVK speelt trouwens volgende week zaterdag al de eerste oefenmatch van het seizoen, op het veld van Wervik.

Om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen voorbereiden is er snel een nieuwe wind nodig op KVK, want er zijn ook amper spelers ter beschikking.

Transfers

Inkomende transfers zijn momenteel dus heel moeilijk te realiseren, maar uitgaand lijkt het wel te bewegen. Tsuyoshi Watanabe is zo op weg naar KAA Gent.

Beide clubs hebben een akkoord en de Japanner legde reeds fysieke testen af, enkel de krabbel en officiële aankondiging ontbreken nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier