KV Oostende verliest aanvallend toptalent aan MVV Maastricht

Rayan Buifrahi. © BELGA
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

In zijn omschakeling naar een club met meer streekspelers heeft KV Oostende het grootste talent van zijn beloften verloren. Rayan Buifrahi (18, 1m70), die op de posities 10 en 11 uit de voeten kan, tekende een overeenkomst bij MVV Maastricht.

KV Oostende kende het voorbije seizoen heel veel moeite om te scoren. Bij de beloften toonde Rayan Buifrahi vaak hoe het moest. De aanvaller had een voet bij 42 doelpunten! Hij tekende er zelf 25 aan en deelde ook nog 17 keurige assists uit. Toch mocht hij amper een tweetal keer met de A-kern meetrainen. Vanuit de jeugdacademie kreeg ceo Gauthier Ganaye, die nog steeds niet officieel opstapte bij de Kustboys, regelmatig de aansporing om dit talent een contract te bezorgen. De Fransman vertikte het om dat te doen. Hierdoor kon Rayan Buifrahi in deze transferperiode voor slechts een opleidingsvergoeding weg. Buifrahi stond op de radar van AA Gent en Antwerp maar hij verkoos MVV Maastricht, “een ontwikkelclub”.

Ronny Van Geneugden

Bij RSC Anderlecht werd Buifrahi weggeplukt door Club Brugge dat hem vervolgens naar KV Oostende zag vertrekken. Nu komt Buifrahi naar Maastricht. “Hij is een jong veelbelovend talent dat zich in Maastricht verder kan ontwikkelen. Buifrahi heeft onder meer een prima voetbalinzicht en een goede traptechniek”, merkt Ronny van Geneugden, technisch manager van MVV Maastricht, op. “De speelwijze van MVV, het combinatievoetbal, spreekt mij enorm aan”, verklaart Rayan Buifrahi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier