https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jelle Bataille verlaat KV Oostende voor Antwerp: “Ik kom zeker terug”

De 22-jarige belofte-international zette zijn handtekening onder een contract tot 2024 bij The Great Old.©KURT DESPLENTER BELGA
De 22-jarige belofte-international zette zijn handtekening onder een contract tot 2024 bij The Great Old.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

De kogel is door de kerk: rechtsachter Jelle Bataille (22) ruilt KV Oostende voor Antwerp. Hij tekende er een contract tot 2024. Bataille speelde 92 keer voor de Kustboys en lukte daarin vier goals en acht assists.

Opvallend detail: Bataille, een jeugdproduct van KVO en ook international voor de Jonge Rode Duivels, maakte op 2 april 2018 zijn profdebuut tegen – jawel – Antwerp. Twee seizoenen geleden werd hij door de fans verkozen tot ‘Speler van het Jaar’. Een transfer hing al eventjes in de lucht en de interesse van ‘The Great Old’ is niet nieuw. Intussen heeft de Oostendenaar ook afscheid genomen met een videoboodschap op de mediakanalen van KV Oostende.

Afscheid nemen

“Ik heb hier een mooie tijd beleefd, altijd de steun van jullie gevoeld en ben hier heel graag geweest – kind aan huis. Een jeugdproduct dat doorbreekt bij de A-kern is bij Oostende niet zo vaak gezien”, zegt Bataille. “Ik hoop nog één keer van iedereen afscheid te nemen in het stadion. Want jullie ( de KVO-fans, red. ) zijn toch één van de beste supporters in België. Ik kom zeker terug in de toekomst: als speler of als trainer, maar zeker als supporter.”

Zo ziet KV Oostende nóg een sterkhouder vertrekken. Fashion Sakala (Rangers), Kevin Vandendriessche (Kortrijk), Andrew Hjulsager (AA Gent) en Mamadou Thiam (Nancy) zijn al weg, de kans is ook reëel dat bijvoorbeeld Jack Hendry en Arthur Theate nog worden verkocht. Verder zijn de contracten van Bram Castro, François Marquet en Sindrit Guri niet verlengd, en vonden ook jongeren Marvin Dewaele (Winkel Sport) en Jorben Vanhulle (Dender) een nieuwe ploeg. Middenvelder Kenny Rocha (Nancy) is tot dusver de enige nieuwkomer. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.