En plots is daar opnieuw Guillaume Hubert in doel bij KV Oostende

Guillaume Hubert afgelopen zondag in actie. © Belga
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Guillaume Hubert was één van de zes nieuwe namen aan de aftrap tegen Zulte Waregem. De 29-jarige keeper stond zo voor het eerst sinds de 1-6-nederlaag tegen Union, op 16 oktober, opnieuw in doel.

“Een logische wissel”, verklaarde trainer Dominik Thalhammer na het gelijkspel in het zuiden van de provincie. “Dit was het moment om ‘Guy’ een kans te geven. Met Jelle Vossen en Zinho Gano verwachtten we veel voorzetten en duels in het strafschopgebied en was het dus belangrijk om de controle te behouden. Guillaume is ook sterk op corners.”

Hubert en Phillips hadden voor vorige zondag elk twaalf matchen gespeeld. Puur statistisch had de Belg een voordeel op de Engelsman: 23 tegengoals tegenover 31, één clean sheet tegenover geen. De keeperswissel zou finaal net niet het gewenste effect hebben met slechts een 1-1-gelijkspel.

“Dit was een zespuntenwedstrijd en dan is een puntendeling geen goed resultaat, zeker niet wanneer concurrenten Kortrijk en Eupen wél winnen”, zucht Hubert. “We moet er blijven in geloven en blijven vechten tot de laatste snik. Zes punten halen (eigenlijk zeven gelet op het doelsaldo, red.) uit negen matchen? Het kan. We moeten bijvoorbeeld ook nog naar Eupen. Moeten we nu zomaar opgeven en thuis blijven? Neen, hé. We moeten iedereen mobiliseren en een hechte groep vormen.” Over z’n terugkeer kan Hubert niet anders dan tevreden zijn. “Gezien de moeilijke situatie waarin we ons bevinden, is het niet vanzelfsprekend om opnieuw onder de lat te staan. Je moet direct op de afspraak zijn. Ik hou er, ondanks het gelijkspel, toch een vrij goed gevoel aan over.”

Niet te veel nadenken

Dat was enkele maanden geleden wel anders. “Na de nederlaag thuis tegen Union vloog ik uit de ploeg. Ja, ik heb een uitleg gekregen van Yves (Vanderhaeghe, toenmalige trainer, red.) en neen, ik begreep die niet. Ik was de wedstrijden daarvoor best goed bezig en hield de ploeg meermaals in de match. Maar je moet je daarbij neerleggen. Kijk, ik wil er niet te veel over spreken, maar iets gelijkaardigs maakte ik vorig seizoen ook mee toen Kjell Scherpen me verving. Ik ben op training hard blijven werken en bleef m’n job doen om terug te kunnen keren. Ik ben altijd klaar om te spelen, dat was de voorbije weken niet anders. Ik ben tevreden om terug op het veld te staan.”

Zaterdag kijkt KVO Chaleroi in de ogen, in wat nu écht wel de match van de laatste kans is. Hubert, geboren in de stad aan de Samber, stond vorige zomer nog op de radar van de Carolo’s. Hét moment om zich nog eens extra te bewijzen?

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier