Jules Cailliau is na 4,5 jaar terug uit Amerika en helpt KSV Veurne (3A) in titelstrijd

Jules Cailliau studeerde in december af aan de Purdue University. © MG
Redactie KW

Ondanks het zware programma pakte KSV Veurne 12 op 12 in januari. Ook van Houthulst werd er met vlotte 3-0-cijfers gewonnen. “Het goede niveau van de trainingen tijdens de winterstop werpt duidelijk zijn vruchten af. Hopelijk kunnen we op dit elan blijven doorgaan”, aldus Jules Cailliau, die begin januari een contract voor een half jaar tekende en meteen in de basis werd gedropt.

De 23-jarige aanvallende middenvelder begon zijn carrière bij de jeugd van KSV Veurne, maar studeerde de afgelopen 4,5 jaar in de Verenigde Staten. “In december studeerde ik na 4,5 jaar met een athletic scholarship soccer af aan de Purdue University. Ik zag via sociale media dat KSV Veurne het erg goed deed en toen ik terug naar België kwam, had ik contact met het bestuur. Een terugkeer naar de ploeg waar het voor mij allemaal begon, zag ik best zitten. Verwachtingen had ik niet, maar ik had wel gehoopt om snel in de ploeg te komen. Ik wist dat ze vooraan nog een extra speler konden gebruiken en ik knokte me in de basis.”

“Ik ben blij dat mijn vader weer naar mijn matchen kan komen kijken. Dat geeft me een boost”

En de Veurnenaar vond meteen zijn draai bij zijn voormalige ploeg. “Deze club is als familie voor mij en dus werd ik hier meteen goed opgevangen. Mijn vader Kris zag me ook het liefst naar KSV terugkeren, dus dat heeft ook wel meegespeeld in mijn beslissing. Mijn papa kwam al van toen ik klein was naar al mijn matchen kijken. Hij ziet me graag bezig en toen ik in Amerika speelde, moest hij alles via livestream volgen. Ik ben dan ook blij dat hij mijn matchen nu weer kan komen bekijken en dat geeft me een extra boost.”

En ook sportief gaat het dus goed. Groen-geel staat op één puntje van leider Staden. “Het doel is absoluut om te promoveren. Liefst via de titel, maar het kan ook via de eindronde. We beseffen echter dat er nog veel titelkandidaten zijn. Zondag moeten we ook winnen in Koekelare, een ploeg die naar mijn mening onder zijn waarde geklasseerd staat”, besluit de Veurnenaar, die alle opties voor de toekomst nog open laat. “Ik heb nog geen zicht op mijn plannen voor komend seizoen.”

Transfers

Intussen is KSV Veurne hard bezig aan de uitbouw voor een ploeg voor volgend seizoen. Heel wat jongens tekenden bij en er zijn ook al wat nieuwkomers. Een overzicht. T1 Stijn Van Acker en T2 David Christiaens blijven aan boord en ook spelers Timothy Craeye, Diego Fieuw, Maxim Larangé, Bradley Geryl, Alexander Uyttenhove, Glenn Verdonck, Dobbe Stekelorum, Martijn Leune, Thijs Hatse, Wout en Ward Deruytter, Stijn Goossens, Matt Verfaillie, Kiany Saelens en Simon Decroos blijven de club trouw.

Nieuwkomers zijn Hannes Barzeele (SK Vlamertinge), Lars Zoete en Dali Bailleul (beiden KSV Nieuwpoort), doelman Fabio Samyn (KSV Diksmuide) en Syllah Verhelst (WS Adinkerke). Centrale verdediger Niels Roose hangt de schoenen na dit seizoen aan de haak, Beau Depinois trekt naar TSC Proven. (SB)

Zondag 2 februari om 15 uur: VV Koekelare – KSV Veurne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.