Jean-Pierre Vanhulsen traint keepers van zowel Beveren-Leie als van Zwevegem

Redactie KW

En laat net die twee ploegen zondagmiddag tegenover elkaar staan…

Jean-Pierre Vanhulsen (62) begeleidt al 25 jaar jonge en minder jonge doelmannen. “En het straffe is dat het bij slechts bij twee clubs gebeurde”, opent Jean-Pierre, wiens zoon Niels ook bij Zwevegem speelt, weliswaar niet als doelman. “Aanvankelijk startte ik als keepertrainer bij Deerlijk, waarna ik anderhalf jaar hoofdtrainer was bij Stasegem. Nadat het daar eindigde, had ik geen zin meer in het trainerschap. Deerlijk overhaalde mij om terug te keren als keepertrainer, waar ik tien jaar Wesley Derycke onder mijn hoede had. We stegen naar eerste provinciale na een dubbele finale tegen Male, maar na een jaar zakten we terug.”

“Net op dat moment sprak toenmalig Zwevegem-trainer Ronny Verriest me aan om naar Zwevegem te komen”, gaat hij verder. “Na wat twijfel hapte ik toe en ik heb me die keuze nooit beklaagd. Met Ronny Verriest, David Colpaert, Lionel Ladon en Christophe Bostoen als hoofdcoach werkte ik altijd goed samen. Dit seizoen kreeg ik met Kenny Coorevits en Sebastien Janart twee nieuwe, sterke en ervaren keepers onder mijn hoede. We opteerden uiteindelijk voor Kenny, die tegenwoordig een hoog niveau haalt.”

Compromis

In het voorjaar van dit jaar leek er verandering op til. “De situatie met de keepers was vorig jaar niet gunstig. Ik zat niet goed meer in mijn vel. Niels De Meulemeester vertrok al snel en Mathias Alliët en Jens Vercaemst gaven al vroeg te kennen dat ze gingen vertrekken. Pas toen het nieuwe bestuur werd geïnstalleerd in februari, verlengde ik bij Zwevegem. Maar intussen was ook Beveren-Leie op de proppen gekomen. De voorzitter van hen sprak me aan, maar ik wees hem op mijn verlengde contract bij Zwevegem. Hij bleef aandringen en uiteindelijk heb ik er, met toestemming van de nieuwe Zwevegem-voorzitter Tom Desmet, een soort duobaan van gemaakt”, zegt hij.

“De voorwaarde was dat mijn trainingen bij Beveren-Leie niet zouden wegen op mijn functioneren bij Zwevegem. Uiteindelijk zijn we tot een compromis gekomen voor onder andere trainingsuren en aanwezigheden op wedstrijden. Ik verzorg beide keepertrainingen met evenveel engagement. Maar jammer genoeg kan ik natuurlijk niet op beide wedstrijden verschijnen als ze op hetzelfde moment spelen.”

Opwarmingsschema

Zondag is er dus Beveren-Leie tegen Zwevegem. Welke keepers warmt Jean-Pierre op? “Die van Zwevegem. De reservekeeper van Beveren-Leie warmt de eerste keeper op volgens een opwarmingsschema dat ik heb opgemaakt voor de wedstrijden dat ik er niet ben. Het feit dat Beveren-Leie en Zwevegem in dezelfde reeks spelen, maakt het er natuurlijk niet gemakkelijker op voor mij. Zeker als ze nu zondag tegen elkaar uitkomen.”

Jean-Pierre hoopt op een goeie wedstrijd tussen twee goeie ploegen. “Ze hebben een beetje hetzelfde profiel gekregen qua bestuur en aanpak. Qua keepers is er wel een verschil. Bij Zwevegem heb ik twee ervaren doelmannen, bij Beveren-Leie werk ik enkel met jonge keepers. Voor mij wordt het speciaal, dat moet ik niet wegsteken. Een gelijkspel zou mij niet slecht uitkomen, met de twee keepers in een positieve hoofdrol”, lacht hij. (MCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.