In opspraak gebrachte scheidsrechter met onmiddellijke ingang ontslagen na KSV Roeselare-Antwerp

© (Foto Flickr)
Redactie KW

De scheidsrechter uit Houthulst die op 8 februari een reeks gele en rode kaarten trok en een troostende vader een klap gaf tijdens en na een jeugdwedstrijd tussen de U14-voetbalploegen van KSV Roeselare en Antwerp, is met onmiddellijke ingang ontslagen. Dat heeft het Bureau Arbitrage van West-Vlaanderen beslist. “Omwille van een reeks ernstige feiten”, duidt voorzitter Pascal Engels, die niet verder wil uitweiden.

Op zaterdag 8 februari namen de 13-jarige spelers van KSV Roeselare en Antwerp het tegen elkaar op op Schiervelde in Roeselare. Terwijl de match sportief verliep, zorgde scheidsrechter Bart C. uit Houthulst voor een valse noot. Hij strooide met gele kaarten en sloot drie spelers van Antwerp zelfs uit. Vaak voor onbenulligheden, onder meer omdat een speler zijn veters opnieuw knoopte toen zijn schoen was afgevallen. “Het optreden van de scheidsrechter was ongezien op een voetbalveld”, klonk het toen bij de technisch coördinator bovenbouw van SV Roeselare Kurt Vercamp fors. En dat was niet voor het eerst want na een wedstrijd vorig jaar tussen Oostende en Waregem kreeg de man al eens een blaam. Als voorlopige maatregel was na KSV Roeselare-Antwerp om hem niet meer als scheidsrechter aan te duiden.

Nog tijdens de wedstrijd beslisten beide ploegverantwoordelijken om als protest tegen het optreden van de scheidsrechter de stand op 2-3 te bevriezen en de bal gewoon rond te tikken. C. blies de wedstrijd dan maar vroegtijdig af. Maar de kous was nog niet af want in de gang naar de kleedkamers deelde hij aan de vader van een uitgesloten Antwerpspeler, die zijn wenende zoon probeerde te troosten, nog een klap uit. De 41-jarige man uit Schilde haalde de politie er bij. Dat onderzoek is nog lopende.

Bart C. was zelf niet op de zitting van het Bureau Arbitrage aanwezig maar liet zich verontschuldigen. Hij kan nog in beroep tegen de beslissing tot onmiddellijk ontslag bij het Referee Office van de voetbalbond. “Het had in feite zover niet mogen komen”, reageert Kurt Vercamp nog. “Er waren in het verleden al heel wat alarmerende signalen over zijn gedrag in tal van andere wedstrijden.”

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier