Hanne Blieck is de enige dame in zaalvoetbalcompetitie Liga De Pluimen

"Afgevaardigde André vond dat ik kapitein moest worden omdat ik best wel mijn mond durf open doen tegen de mannen", vertelt Hanne Blieck (rechtsonder op de foto). Boven v.l.n.r.: Dominique Mestdagh, Dries Hoorelbeke, David De Schepper, Serge Vermander en Andre Cuvelier. onder v.l.n.r.: Mike Merlevede, Jelle Jonckheere, Glenn Blonde, Stefaan Baert en Hanne Blieck. (foto MG)
Redactie KW

Eendracht Vooruit is ondanks een achtste plaats geen grijze middenmoter. Alleen al omdat de ploeg de enige dame uit de hele competitie in de rangen heeft. Hanne Blieck speelt al vier seizoenen zaalvoetbal en combineert dat met veldvoetbal in tweede provinciale bij FWDM.

Na bijna tien jaar bij de dames van WS Bulskamp voetbalt Hanne Blieck momenteel bij Famkes Westhoek Diksmuide Merkem. “Maar ik combineer het veldvoetbal ondertussen al vier jaar met de zaalvoetbalcompetitie“, aldus Hanne Blieck. “Ik voetbalde twee jaar bij FC d’Andere, maar toen die ploeg stopte, werd ik door Eendracht Vooruit gecontacteerd. Ondertussen is het mijn tweede seizoen bij Eendracht.”

“De afwerking is een van onze werkpuntjes”

De 30-jarige Adinkerkse is de enige dame in de Liga De Pluimen. “In het begin wreven de tegenstanders in hun handen toen ze zagen dat er een dame meedeed, maar dat is ondertussen al flink verminderd“, lacht Hanne. “Ik krijg eigenlijk vooral positieve reacties. Ondertussen ben ik ook kapitein. André, onze afgevaardigde, vond dat ik kapitein moest worden omdat ik best wel mijn mond durf open doen tegen de mannen.”

Eendracht Vooruit staat na elf matchen op een achtste plaats op dertien ploegen. “We maken dus onze ambitie, een goede middenmoter zijn, voor een groot stuk waar. Toch zouden we graag nog een paar plaatsjes opschuiven, maar de concurrentie is behoorlijk sterk. Liga De Pluimen is een niet te onderschatten competitie. Maandag kunnen we alvast een goede zaak doen als we kunnen winnen van General Store, dat zesde staat. Maar ook dat zal niet evident worden, al kunnen we af en toe wel eens verrassend uit de hoek komen.”

Napraten en lachen

Hanne, die beroepsmatig als aankoopverantwoordelijke voor de gemeente De Panne werkt, heeft het naar haar zin bij Eendracht Vooruit. “Het is een plezante bende, iedereen speelt voor elkaar en na de match kunnen we altijd gezellig nog wat napraten en lachen. Werkpuntjes? Vooral onze afwerking kan nog beter. We hebben vooral verdedigers in ons team, waardoor we aanvallend soms net iets te kort komen.” (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier