Georges Leekens stopt als voetbaltrainer: “Coronacrisis deed mij nadenken”

© belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Na 26 clubs en bijna 36 jaar carrière als coach, heeft Georges Leekens (70) besloten om te stoppen als voetbaltrainer. Hij was onder meer coach bij KV Kortrijk, Cercle en Club Brugge, maar ook bij de nationale ploeg.

De coronacrisis heeft veel met de beslissing te maken. “Het kwam wat out of the blue, de coronacrisis deed me nadenken. Ik was voor het eerst een hele lente thuis, zat veel in mijn tuin, had veel tijd om na te denken. Het zijn ronde getallen: 15 jaar in eerste klasse gevoetbald, 35 jaar coach geweest, ik ben 70, bijna 71… In 8 landen gespeeld, 4 nationale ploegen, waarbij twee keer De Rode Duivels… Altijd met heel veel energie en heel veel positivisme. Maar ook altijd aan 300 km/uur geleefd. Er was ook altijd veel animo, maar ik heb afgelopen weken geleerd dat wat trager ook mooi kan zijn.”

Zijn laatste club zal dus het Iraanse Tractor zijn geweest. Hoewel… “Ik kreeg dinsdag nog een telefoontje uit het buitenland, of ik er een structuur kon opzetten zoals ik hier heb gedaan. Neen dus. Maar voor gelijk welk advies mogen al mijn vrienden uit de voetbalwereld mij altijd bellen natuurlijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier