Geert Six gooit handdoek in de ring bij FC Poperinge B (4D), Tom Vandenbussche volgt hem op

Geert Six. (foto DB)
Redactie KW

Na een spelersvergadering met de brede kern van KFC Poperinge B en een vervolgvergadering met de trainers zondagmorgen heeft Geert Six donderdagavond z’n ontslag aangeboden aan het bestuur. Jeugdcoördinator Tom Vandenbussche neemt (voorlopig) de fakkel over.

“Dat de B-ploeg een moeilijk jaareinde kende, is mede door de laatste plaats stilaan duidelijk geworden”, klinkt het bij de club. “Er bleken naast de extreem jong leeftijd van de spelers (ongeveer 19 jaar) een paar problemen op te duiken. Deze kwamen uiteindelijk aan de oppervlakte na een spelersvergadering waar iedereen nog wel geloofde in het project.Een vergadering met de trainers bleek evenzeer constructief wat niet wil zeggen dat er geen discussies waren. In de dagen erna heeft Geert Six uiteindelijk dan toch voor zichzelf uitgemaakt dat hij zich nog moeilijk kon opladen en in het belang van de spelers en de club, te vertrekken.

Tom Vandenbussche. (foto DB)
Tom Vandenbussche. (foto DB)

Dat houdt in dat de club snel een oplossing nodig had voor dit weekend en die hebben we gevonden samen met jeugdcoördinator Tom Vandenbussche. Hij is bereid om deze avond de training te leiden en zal zondag op de bank zitten in Houthem. Hij was al trainer van Poperinge B in de eerste twee seizoenen van de B-ploeg. Maandag zit de sportieve cel opnieuw samen om de vervanging te regelen voor de rest van dit seizoen en zo mogelijk ook het volgende. De club dankt Geert uitdrukkelijk voor het geleverde werk in soms minder evidente omstandigheden”, laat de club nog weten. (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier