Dendoncker schenkt Wolves de zege tegen Fulham

© (Foto Belga)
Redactie KW

In de Engelse Premier League moest Wolverhampton het zaterdag op de voorlaatste speeldag opnemen tegen Fulham, dat al enkele weken zeker was van degradatie. Leander Dendoncker verscheen aan de aftrap bij de Wolves en kroonde zich met de enige treffer van de partij – zijn tweede dit seizoen – tot matchwinnaar.

Dendoncker zag na twaalf minuten hoe ploegmaat Diogo Jota oog in oog met doelman Sergio Rico kwam te staan. Die laatste won het pleit. Iets na het half uur zette Dendoncker zijn hoofd tegen een flankvoorzet; zijn kopbal trof de lat. Willy Boly knikte twee minuten later van dichtbij onbegrijpelijk naast, op slag van rust werd een schot van João Moutinho nog uit de rechterbovenhoek geranseld.

Na rust speelde de thuisploeg autoritair, maar het overwicht vertaalde zich niet meteen in doelpunten. Iets na het uur probeerde Rúben Neves het met een schicht, Rico weerde het gevaar. Een kwartier voor tijd kwam dan toch de verdiende voorsprong: Dendoncker kreeg de bal van Matt Doherty in de zestien en besloot in de rechteronderhoek. Zes minuten later kon Jota de voorsprong verdubbelen op een rebound, maar de vingertoppen van Rico deden zijn schot op de lat afwijken.

Het doelpunt volstond voor de zege, waarmee Wolves zijn zevende plaats definitief veiligstelt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier