Compromis bereikt: bekerfinale Club Brugge – Antwerp om 14.30 uur

Club Brugge en Antwerp (met op de foto Ruud Vormer en Didier Lamkel Ze) strijden tegen elkaar in de bekerfinale. © belga
Redactie KW

De Bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp wordt op zondag 22 maart om 14.30 uur gespeeld, zo werd woensdag bevestigd.

Aanvankelijk hadden de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), als organisator van de Bekerfinale, en de stad Brussel voorgesteld om zondagmiddag om 12 uur de aftrap te geven.

Risicomatch

Het duel tussen Club en Antwerp wordt immers beschouwd als een risicowedstrijd, gezien de al jarenlange erg gespannen verhouding tussen beide supportersgroepen. Door het vroege aanvangsuur hoopten de KBVB en de stad Brussel ongeregeldheden voor de aftrap te vermijden, maar beide clubs bleken niet akkoord met dat vroege aanvangsuur. Uiteindelijk kwam er zondagnamiddag 14.30 uur als compromis uit de bus.

Club werd uitgeloot als thuisploeg en de Brugse fans zullen in Tribune 3 en 4 plaatsnemen, de Antwerp-fans in Tribune 1 en 2. De ticketverkoop wordt door de clubs georganiseerd en zal vanaf volgende week van start gaan.

Clash tussen supporters

De KBVB en de stad Brussel hebben lessen getrokken uit het verleden. In 2015 werd de bekerfinale tussen Club en Anderlecht op een zondagavond gespeeld en voor de wedstrijd was het in de buurt van de Heizel en in de stad al meermaals tot een clash gekomen tussen aanhangers van beide teams, waardoor onder meer de spelersbus van Anderlecht te laat arriveerde en de aftrap uiteindelijk met een halfuur uitgesteld moest worden. Een jaar later werd er voor de bekerfinale tussen Club en Standard al gekozen om de aftrap zondagnamiddag te geven.

Op weg naar dubbel

Club is dit seizoen nog op drie fronten actief en maakt dus nog kans op een historische dubbel, met de Beker en de landstitel. Club Brugge was in 1996 het laatste Belgische team dat daarin slaagde. In de geschiedenis van het Belgische voetbal viel het nog maar zeven keer voor. KV Mechelen pakte vorig seizoen wel de kleine dubbel, met de titel in tweede klasse en de Beker. Met elf Bekers op het palmares is Club ook recordhouder.

Antwerp speelt zijn eerste finale sinds 1992. Een legendarisch duel in het Brugse Olympiastadion leverde toen een 9-8 zege na strafschoppen op tegen KV Mechelen. Na 1955 de tweede Beker voor The Great Old en eentje die bovendien kwalificatie opleverde voor de Europese Beker voor Bekerwinnaars, waarin een jaar later de finale op Wembley met 3-1 verloren werd van Parma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier